Ολοκληρώνεται η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε Αττική και Εύβοια - Free Sunday
Ολοκληρώνεται η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε Αττική και Εύβοια

Ολοκληρώνεται η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε Αττική και Εύβοια

 Μικρά τμήματα των γραμμών που έχουν υποστεί ζημιές από την πτώση δέντρων λόγω της κακοκαιρίας κυρίως στα Βόρεια Προάστια απομένουν για να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης του δικτύου Μέσης Τάσης της Αττικής, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ, σύμφωνα με τον οποίο παράλληλα προχωρά η αποκατάσταση βλαβών στη Χαμηλή Τάση καθώς και μεμονωμένων παροχών.

Το πρωί σε περίπου 8.000 υπολογιζονταν τα νοικοκυριά που δεν είχαν επανηλεκτροδοτηθεί μετά τις βλάβες που παρουσιάστηκαν κατά την κακοκαιρία, η οποία πρποκάλεσε την πτώση περίπου 800 δέντρων στο δίκτυο μέσης τάσης

Έως αργά το βράδυ χθες Τετάρτη είχαν ηλεκτροδοτηθεί περίπου 60.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις και ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε ότι τα συνεργεία του συνέχισαν καθόλη τη διάρκεια της νύχτας τις εργασίες για την επανηλεκτροδότηση 5 γραμμών Μέσης Τάσης, σε τμήματα των περιοχών Διόνυσος, Αγ. Στέφανος, Κεφαλάρι, Πολιτεία, Γλυκά Νερά, Εκάλη και Νέα Ερυθραία και σε 9 οικισμους στην Εύβοια.

Ο αρχικός αριθμός των πληγέντων νοικοκυριών ανέρχονταν σε 85.000 από τις οποίες οι 70.000 στην Αττική και οι 15.000 στην Εύβοια

Από σήμερα το πρωί, το συνολικό δυναμικό του ΔΕΔΔΗΕ στις πληγείσες περιοχές της Αττικής, και επιπλέον 25 συνεργεία περίπου 60 άτομα από την Περιφέρεια της Πελοποννήσου Ηπείρου και της Κεντρικής Ελλάδος επιχειρούν στις περιοχές που δεν έχουν ακόμη ρεύμα.

Tις τελευταίες μέρες επιχειρούν πάνω από 600 συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και συνεργαζόμενων εργολάβων, περίπου 50 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, 40 στελέχη της ΕΜΑΚ, 40 στελέχη του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) και όλες οι περιφερειακές μονάδες της Πυροσβεστικής με την συμβολή και της αστυνομίας στο ζήτημα της προσβασιμότητας και της προσπέλασης.

Στην Εύβοια, μέχρι χθες είχαν γίνει επίσης 517 αντικαταστάσεις στύλων αλλά και πέντε νέες οδεύσεις καθώς χρειάστηκε τα συνεργεία να ανοίξουν νέο δίκτυο, γιατί είχε καταστραφεί εντελώς το υφιστάμενο.

Προβλήματα ανέκυψαν την Τετάρτη και σε δύο γραμμές υψηλής τάσης στη Σητεία, οι οποίες κατέρρευσαν, με αποτέλεσμα όλη η περιοχή να μείνει για λίγες ώρες εκτός ηλεκτροδότησης.Η συνολική διάρκεια των χιονοπτώσεων ήταν 36 ώρες στην Αττική με τις μεγάλες εντάσεις να καταγράφονται στο κέντρο της Αθήνας για 24 συνεχόμενες ώρες και να συνοδεύονται από ύψος χιονιού περίπου στα 25 εκατοστά.


Ο ΔΕΔΔΗΕ προχώρησε και σε συστάσεις για την προστασία του κόσμου από ηλεκτροφόρα καλώδια, ζητώντας όταν διαπιστώσουν ζημιές στο Δίκτυο (πεσμένα καλώδια, στύλους κλπ) να απομακρύνονται άμεσα. Κάλεσε επίσης όσους πολίτες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης στις περιοχές που σημειώθηκαν ζημιές στο Δίκτυο από την κακοκαιρία, να επικοινωνήσουν με την Εταιρία για να εξεταστεί η περίπτωση μεμονωμένης βλάβης, τηλεφωνικά στο 11500 ή 2111900500, μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE app σε Android και iOS από το κινητό τους ή και μέσω υπολογιστή από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ στο Online Δήλωση Βλάβης (deddie.gr).