Αύριο Τετάρτη απολογείται ο Λιγνάδης - Free Sunday
Αύριο Τετάρτη απολογείται ο Λιγνάδης

Αύριο Τετάρτη απολογείται ο Λιγνάδης

Αύριο Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι θα οδηγηθεί στον ανακριτή για απολογία, σχετικά με τις σε βάρος του κατηγορίες, ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος ζήτησε προθεσμια να απολογηθεί και μέχρι τότε, μετά τον εισαγγελέα με εντολή του εισαγγελέα θα κρατηθεί στην Ασφάλεια Αττικής

Ο ηθοποιός-σκηνοθέτης βαρύνεται με την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή ενώ από σήμερα διευρύνεται η εισαγγελική έρευνα σε υποθέσεις σεξουαλικής βίας εντός του χώρου του θεάτρου.

Ο καλλιτέχνης που μέσω του συνηγόρου του έχει διαμηνύσει πως αρνείται την κατηγορία, θα λάβει τη Δευτέρα, αντίγραφο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος του έτσι ώστε να οργανώσει την υπεράσπιση του έναντι των στοιχείων που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες εστιάζεται σε δύο πράξεις βιασμού ανηλίκων που έχουν τελεστεί το 2010 και το 2015.

Η έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του, που εκτιμάται πως κρίθηκε απαραίτητο από τις εισαγγελικές αρχές λόγω πιθανής συρροής περισσότερων από μία περιστάσεων που προβλέπει ο νόμος, φαίνεται πως θα έχει βαρύνουσα σημασία στην απόφαση που θα ληφθεί μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του καλλιτέχνη.

Παράλληλα, σήμερα Δευτέρα το πρωί κατεθεσε στον Εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο ο πρόεδρος του Σωματείου των Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας ο οποίος έχει κληθεί να παραδώσει στον εισαγγελικό λειτουργό όσες καταγγελίες για σοβαρές πράξεις σεξουαλικής βίας έχει συλλέξει στο πλαίσιο της πειθαρχικής έρευνας που διενεργείται εντός του ΣΕΗ.

Συμφωνα με πληροφορίες οι εισαγγελικές έρευνες για καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης στρέφονται και σε έναν δεύτερο ηθοποιό, μετά απ΄ καταγγελία συναδέλφου του, ότι την έκλεισε μέσα στο αυτοκίνητό του αναγκάζοντάς την σε σεξουαλική συμμετοχή με βία και χωρίς καμία συναίνεσή της.

Η συγκεκριμένη καταγγελία αξιολογείται από τις εισαγγελικές αρχές ως απόπειρα βιασμού, αδίκημα που επίσης δεν έχει παραγραφεί και αναμένεται να προκαλέσει σύντομα δικαστικές εξελίξεις.