Έρευνα για τις καταγγελίες για τα μαθήματα θεάτρου σε ανήλικους πρόσφυγες στο Εθνικό 2017-8 - Free Sunday
Έρευνα για τις καταγγελίες για τα μαθήματα θεάτρου σε ανήλικους πρόσφυγες στο Εθνικό 2017-8

Έρευνα για τις καταγγελίες για τα μαθήματα θεάτρου σε ανήλικους πρόσφυγες στο Εθνικό 2017-8

Εντολή να διερευνηθούν λειτουργού όλες οι καταγγελίες που δημοσιεύθηκαν ή αναρτήθηκαν σχετικά με ανήλικους πρόσφυγες που φέρονται, με ευθύνη ΜΚΟ, να μετείχαν σε μαθήματα θεάτρου από τον κατηγορούμενο για βιασμό κατά συρροή ηθοποιό σκηνοθέτη, κατά το επίμαχο διάστημα 2017-2018 έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου.

Χθες Δευτέρα το πρωί η Ειδική Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου, Ειρήνη Αγαπηδάκη κατέθεσε στην Εισαγγελία υπόμνημα με το οποίο ζητά να διερευνηθούν οι καταγγελίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και σύμφωνα με αυτά αφορούν την περίοδο 2017-18.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, πολλά από αυτά τα παιδιά μετά από δύο ή τρία μαθήματα, εξέφραζαν δυσφορία ή άρνηση στην επιστροφή τους ξανά στον χώρο των μαθημάτων, χωρίς ουδέποτε να ερευνηθεί ο λόγος που δεν ήθελαν να επισκεφθούν τον κ. Λιγνάδη ή να υπάρξει σχετική αναφορά από τα πρόσωπα που είχαν την ευθύνη αυτών των προγραμμάτων.

Σύμφωνα με όσα έχουν δημοσιοποιηθεί, στην υπόθεση αυτή φέρονται να εμπλέκονται τρεις δομές ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων.

Ο πρώην  καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού παραμένει στη ΓΑΔΑ και αύριο θα οδηγηθεί στον ανακριτή για να αποαλογηθεί μετά την προθεσμία του έλαβε.