Απολογείται σήμερα ο Λιγνάδης - Free Sunday
Απολογείται σήμερα ο Λιγνάδης

Απολογείται σήμερα ο Λιγνάδης

Εξηγήσεις για όσα του καταλογίζονται, δίνει στις 14:30 ενώπιον της 19ης Τακτικής Ανακρίτριας, ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος χθες υπέβαλε ένσταση απόλυτης ακυρότητας της προδικασίας, δηλαδή τις δικονομικές πράξεις που κατέστησαν κρατούμενο τον καλλιτέχνη.

Μέχρι την απολογία, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αναμένεται να έχει εκδώσει το βούλευμα που θα κρίνει τις αιτιάσεις που διατύπωσε η υπεράσπιση του καλλιτέχνη με βασική στόχευση την ακύρωση του εντάλματος σύλληψής του.

Σε ότι αφορά στην ανακρίτρια, ο κ.Λιγνάδης αναφέρει στην αίτηση του:

«Η αβασάνιστη αποδοχή εκ μέρους τής ανακρίτριας των περιστάσεων δήθεν τέλεσης των διωκόμενων αδικημάτων δεν οφείλεται σε ύπαρξη σοβαρών ενδείξεων, αλλά σε προκατάληψη, στο δυσμενές για εμένα κοινωνικό και πολιτικό κλίμα και στη μεροληπτική και μονόπλευρη υπερπροβολή φημών από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης».

Αναφορικά με τον Εισαγγελέα, υποστηρίζει ότι υιοθέτησε τις καταγγελίες, χωρίς να ερευνήσει διεξοδικά το θέμα και ενώ από τις 11 Φεβρουαρίου, όταν ο ίδιος πληροφορήθηκε πως κατατέθηκε σε βάρος του μήνυση, είχε υποβάλει αίτηση ώστε να κληθεί σε εξηγήσεις.

Ο καλλιτέχνης έχει αιτηθεί να εξεταστούν σήμερα από την ανακρίτρια τέσσερις συγκεκριμένοι μάρτυρες.

Σύμφωνα με τον κ. Λιγνάδη τα πρόσωπα που πρότεινε να εξεταστούν μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι κατά τις επίμαχες ημέρες που καταγγέλλεται ότι διέπραξε τους δύο βιασμούς που του αποδίδονται, τον Αύγουστο του 2010 και τον Αύγουστο του 2015, δεν βρισκόταν καν στα σημεία που τον τοποθετούν στις καταγγελίες τους οι δύο παθόντες.

Ο καλλιτέχνης θα παραδώσει στην ανακρίτρια υπόμνημα με τις θέσεις του, ενώ η απολογητική διαδικασία εκτιμάται ότι θα είναι πολύωρη και εξαντλητική.