Προφυλακίστηκε Λιγνάδης - Free Sunday
Προφυλακίστηκε Λιγνάδης

Προφυλακίστηκε Λιγνάδης

Στην απόφαση ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να προφυλακιστεί για λόγους πρόληψης τέλεσης νέων αδικημάτων εκ μέρους του, κατέληξαν να Ανακρίτρια και Εισαγγελέας μετά από την πολύωρη απολογία του πρωην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη η οποία ξεκίνησε στις 15.30.Η απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος αρνείται κάθε πράξη και χαρακτηρίζει μυθοπλασίες όσα του καταλογίζονται από τους δύο παθόντες διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες ενώ είχε παραδώσει και απολογητικό υπόμνημα.

Ισχυρίστηκε πως οι κατηγορίες για βιασμό κατά συρροή είναι αβάσιμες καθώς «ουδέποτε στη ζωή μου εκδήλωσα ερωτικό σεξουαλικό ενδιαφέρον για ανήλικα πρόσωπα, ουδέποτε ήρθα σε ερωτική - σεξουαλική επαφή με οποιοδήποτε ανήλικο πρόσωπο, με ή χωρίς την συναίνεσή του, ουδέποτε έχω κάνει χρήση ναρκωτικών και ουδέποτε κατείχα ούτε διέθεσα σε οποιοδήποτε τρίτο οποιαδήποτε ναρκωτική ουσία».Με την ολοκλήρωση της απολογίας κατέθεσαν στην ανακρίτρια μάρτυρες που προτάθηκαν από τον κατηγορούμενο προς απόδειξη ισχυρισμών που έχει προβάλει για να αντικρούσει τους δύο καταγγέλλοντες.Πριν ξεκινήσει η απολογία είχε απορριφθεί από το Δικαστικό Συμβούλιο η ένσταση ακυρότητας της προδικασίας που είχε υποβάλει.

Μετά το πέρας της χθεσινής διαδικασίας, ο δικηγόρος του ηθοποιού Αλέξης Κούγιας ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει κατά της προφυλάκισης.

«Ήταν μία πολύ δύσκολη διαδικασία. Θα προσφύγουμε κατά της διάταξης της ανακρίτριας για την προσωρινή κράτηση. Είναι μία δικογραφία χωρίς στοιχεία, μία δικογραφία που αν δεν ήταν ο Λιγνάδης θα ήταν με συνοπτικές διαδικασίες ελεύθερος», ανέφερε.

Ο Λιγνάδης ισχυρίζεται πως οι καταγγελίες εις βάρος είναι «απολύτως ψευδείς και κατασκευασμένες και τις αρνούμαι κατηγορηματικά» και πως η υπόθεση «είναι κατασκευασμένη «από δικηγόρους που είναι νομικοί σύμβουλοι του ΔΣ του ΣΕΗ και ως υποδομή έχει την ευθεία αντιπαράθεσή μου εδώ και χρόνια με τα πρόσωπα που συγκροτούν το ΔΣ για τον τρόπο που διαχειρίζονται την ένωση Ελλήνων ηθοποιών και τα χρήματα που έρχονται στην κατοχή τους, και εξαιτίας αυτής της αντιπαραθέσεως υπάρχει χρόνια εχθρότητα μεταξύ εμού και αυτών και ιδίως με τον πρόεδρο αυτής και μέτριο ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα, ο οποίος συμπτωματικά και όχι αξιοκρατικά βρίσκεται σε αυτή τη θέση».

Σε άλλο σημείο του 27σελιδου υπομνήματος, ο κ. Λιγνάδης αναφέρει ότι η υπόθεση εναντίον του ξεκίνησε με διαρροές σε «υποκινούμενα sites» ότι μετά τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου θα έρθουν και άλλες για κορυφαίο ηθοποιό, ενώ, όπως αναφέρει, μετά από αυτά ακολούθησαν στις 2 Φεβρουαρίου δημοσιεύματα «της γνωστής και συνδεόμενης πολιτικά με την αντιπολίτευση, κόρης παλαιών υπουργών, Έλενας Ακρίτα ότι θα παραιτηθώ από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου...».