Το ΣΕΗ διαβιβάζει και νέες καταγγελίες στον εισαγγελέα - Free Sunday
Το ΣΕΗ διαβιβάζει και νέες καταγγελίες στον εισαγγελέα

Το ΣΕΗ διαβιβάζει και νέες καταγγελίες στον εισαγγελέα

Τις νέες καταγγελίες ηθοποιών που έχουν γίνει στο Σωματείο Ελλήνων ηθοποιών αναφορικά με περιπτώσεις βιασμών και σεξουαλικής κακοποίησης, αναμένεται να προσκομίσει σήμερα στην εισαγγελία, ο πρόεδρος του πειθαρχικού συμβουλίου του Σωματείου Πασχάλης Τσαρούχας.

Εντός της εβδομάδας η εισαγγελία αναμένεται να έχει αποφασίσει για την ποινική μεταχείριση του ηθοποιού ο οποίος έχει μηνυθεί από τον Δημήτρη Άνθη, καθώς η προανάκριση για την υπόθεση έχει ολοκληρωθεί και η σχετική δικογραφία έχει επιστρέψει πίσω στην εισαγγελία, η οποία πρέπει να κινηθεί άμεσα καθώς το καταγγελλόμενο αδίκημα παραγράφεται τον Μάιο.

Οι εισαγγελείς έχουν εξετάζουν τους φακέλους με καταγγελίες που τους είχε παραδώσει πριν από λίγα 24ωρα ο κ. Τσαρούχας, από τις οποίες φέρεται να προκύπτουν τρεις υποθέσεις που ίσως έχουν κακουργηματικό χαρακτήρα αν και δεν αποκλείεται η στοιχειοθέτηση αδικημάτων κατά της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας, σε βαθμό πλημμελήματος.

Σε δικηγορικό γραφείο που έχει χειριστεί καταγγελία για βιασμό σε βάρος γνωστού ηθοποιού, η οποία ωστόσο φέρεται να έχει υποπέσει σε παραγραφή, έχουν καταφύγει και τρία ακόμη πρόσωπα, που κατηγορούν το ίδιο πρόσωπο, και κάποιες από τις πράξεις που του αποδίδονται είναι «ζωντανές» νομικά. Πρόκειται για δύο απόπειρες βιασμού και την πλημμεληματική πράξη της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Στις υποθέσεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον που έφτασαν στα χέρια του εισαγγελέα συγκαταλέγεται και η καταγγελία του Νίκου Σ., η οποία αν και έχει παραγραφεί ενδέχεται να αποσταλεί στη 19η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση Λιγνάδη.

Ο δικηγόρος του προφυλακισμένου σκηνοθέτη Αλέξης Κούγιας έχει προαναγγείλει ότι προτίθεται να καταθέσει τις επόμενες ημέρες προσφυγή κατά του εντάλματος που εξέδωσε η ανακρίτρια για την προσωρινή κράτηση του εντολέα του, αμέσως μετά την απολογία του για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή.