Ανησυχία για νέο κρούσμα «αλβανικού αετού» στο στράτευμα - Free Sunday
Ανησυχία για νέο κρούσμα «αλβανικού αετού» στο στράτευμα

Ανησυχία για νέο κρούσμα «αλβανικού αετού» στο στράτευμα

Όπως αναφέρει το Onalert.gr, μια νέα ανάλογη φωτογραφία εντοπίστηκε σήμερα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε αυτήν απεικονίζεται στρατιώτης, ο οποίος εκτελεί καθήκοντα ένιοπλης φρούρησης εγκαταστάσεων μονάδας του Στρατού Ξηράς,  να σχηματίζει με τα χέρια του  το ίδιο ακριβώς σύνθημα αλβανικού αλυτρωτισμού, προκαλώντας πλέον πολύ σοβαρά ερωτηματικά για το κατά πόσον το φαινόμενο είναι μεμονωμένο ή έχει λάβει εκτάσεις  που μέχρι σήμερα δεν είχαν γίνει αντιληπτές από την ηγεσία. 

Η νέα προκλητική φωτογραφία δεν είναι σαφές που και πότε έχει ληφθεί, ούτε αν αποτελεί προιόν φωτομοντάζ. Πάντως αν είναι αυθεντική, είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για μονάδα πρώτης γραμμής, καθώς διακρίνονται πίσω από τον εικονιζόμενο στρατιώτη, εγκαταστάσεις φύλαξης οχημάτων – πιθανώς Τεθωρακισμένων  - αρμάτων μάχης που υπάρχουν σε μονάδες στον Έβρο. 

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι ο στρατιώτης ο οποίος εκτελεί καθήκοντα φύλαξης, προέβη στην παραπάνω ενέργεια σε απροσδιόριστο χρόνο, ενώ βρισκόταν μόνος του εκτός άμεσης  επιτήρησης ανώτερων (όπως είναι απολύτως φυσικό σε ανάλογες περιπτώσεις αφού οι σκοποί μένουν μόνοι ή σε ζεύγη σε συγκεκριμένα σημεία φύλαξης) ενώ προφανώς υπάρχει και δεύτερο άτομο (πιθανότατα στρατεύσιμος συνάδελφος του) που έκανε τη λήψη της φωτογραφίας.

Η διερεύνηση της προέλευσης αυτής φωτογραφίας είναι λογικό ότι θα απασχολήσει άμεσα τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΓΕΣ, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος, που και πότε προχώρησε στην λήψη και δημοσίευση της.