Καταδικάστηκε για κλοπή 273.000 ευρώ και αφέθηκε ελεύθερη επειδή δεν είχε ...ξανακλέψει στο παρελθόν - Free Sunday
Καταδικάστηκε για κλοπή 273.000 ευρώ και αφέθηκε ελεύθερη επειδή δεν είχε ...ξανακλέψει στο παρελθόν

Καταδικάστηκε για κλοπή 273.000 ευρώ και αφέθηκε ελεύθερη επειδή δεν είχε ...ξανακλέψει στο παρελθόν

Ένοχη για την κλοπή 273.000 ευρώ από το διαμέρισμα 80χρονης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έκρινε δικαστήριο της Θεσσαλονίκης μία 37χρονη Γεωργιανή, η μητέρα της οποίας φρόντιζε την ηλικιωμένη γυναίκα.
Ωστόσο, η 5ετής ποινή που της επιβλήθηκε, δεν είχε κανένα θετικό αποτέλεσμα για το θύμα, καθώς όχι μόνο δεν της επιστράφηκαν τα κλοπιμαία, αλλά η καταδικασθείσα αφέθηκε ελεύθερη μιας και της αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά, ενώ οι συγκατηγορούμενοι γονείς της έχουν ήδη διαφύγει στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, η λεία της κλοπής, στην οποία εκτός από τα χρήματα συμπεριλαμβανόταν 60 χρυσές λίρες και μία κασετίνα με ασημένια μαχαιροπίρουνα, μεγάλης αξίας, μεταφέρθηκε από τη μητέρα και τον πατέρα της καταδικασθείσας στη Γεωργία.
Όπως έγινε γνωστό, η ηλικίας 55 ετών μητέρα της 37χρονης, εργαζόταν τα τελευταία χρόνια στο διαμέρισμα της 80χρονης, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη της διέθετε κλειδιά του σπιτιού και τον κωδικό του συναγερμού.
Η κλοπή του χρηματικού ποσού εκτιμάται ότι σημειώθηκε τον Οκτώβριο του 2015.
Δικαστικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι η δυνατότητα που είχε η κατηγορούμενη να μην εκτίσει την ποινή, επειδή είχε λευκό ποινικό μητρώο, ουσιαστικά υπονομεύει τη νομιμότητα και τα δικαιώματα του θύματος, καθώς θα κυκλοφορεί ελεύθερη και θα μπορεί να χρησιμοποιεί τη λεία της κλοπής.