Η μάχη των Τεμπών - Free Sunday
Η μάχη των Τεμπών

Η μάχη των Τεμπών

Να συγκεντρωθούν στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης στο ύψος των Τεμπών και να παρατάξουν τα τρακτέρ τους, πριν προχωρήσουν σε αποκλεισμό του δρόμου σχεδιάζουν οι αγρότες στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων τους (φωτογραφία από την περυσινή παράταξη στα Τέμπη).

Οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας επιδιώκουν να σταθεροποιήσουν το μπλόκο στο σημείο με τη συμμετοχή όλο και περισσότερων τρακτέρ, ενώ προχωρούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε αποκλεισμούς και των δύο ρευμάτων της Εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης. Έτσι την Τετάρτη προγραμματίζουν τη συμμετοχή τους με τρακτέρ στο «καραβάνι για τη σωτηρία της υγείας» της ΠΟΕΔΗΝ που μετά από πορεία 9 χιλιομέτρων, περνώντας από Υγειονομικές Μονάδες και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Τη συμμετοχή τους στις αγροτικές κινητοποιήσεις αποφάσισαν στη χθεσινή τους συνέλευση οι αγρότες της ανατολικής Θεσσαλονίκης, γνωστοί ως το μπλόκο στα πράσινα φανάρια (διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο Μακεδονία). 

Χθες κλειστή παρέμεινε από τις 14.00 μέχρι τις 20.30 την Κυριακή η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Ευζώνων και στα δύο ρεύματα, από αγρότες και κτηνοτρόφους της ευρύτερης περιοχής Πολυκάστρου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας επειδή δεν τους επιτρέπεται να πάνε στον κόμβο της Ειδομένης και να παραταχθούν με τα τρακτέρ. Η παλαιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Ευζώνων είναι ανοικτή και το τελωνείο Ευζώνων λειτουργεί κανονικά.

Αγρότες από τη Χαλάστρα έφτασαν ήδη στα διόδια των Μαλγάρων, όπου στήθηκε το αγροτικό μπλόκο και σήμερα ή την Τρίτη αναμένεται να κατευθυνθούν κοντά στους Ευζώνους, όπου βρίσκονται οι συνάδελφοί τους.

Οι αγρότες της Αιγιαλείας από χθες αποκλείουν την εθνική Πατρών - Κορίνθου στο ύψος του Αιγίου, για τρεις ώρες, από τις 17:00 έως τις 20:00 κάθε απόγευμα. 

Στην Αιτωλοακαρνανία οι αγρότες έστησαν δύο μπλόκα, ένα στον κόμβο του Κεφαλοβρύσου και ένα στον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας.  

Επίσης αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Αργολίδα έκλεισαν με τα τρακτέρ τους την επαρχιακή οδό Κορίνθου Άργους.