O προγραμματισμός των εμβολιασμών - Free Sunday
O προγραμματισμός των εμβολιασμών

O προγραμματισμός των εμβολιασμών

Αύριο Τετάρτη 14, Απριλίου αναμένονται στη χώρα μας οι πρώτες 33.600 δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson, η χρήση των οποίων θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 19 Απριλίου.

Μέχρι χθες Δευτέρα 12 Απριλίου έχουν πραγματοποιηθεί 2.212.000 εμβολιασμοί, με τους οποίους έχουν εμβολιαστεί με μία δόση 1.468.000 πολίτες, ποσοστό 14%, και με δύο δόσεις 743.000, ποσοστό 7%.

Ο προγραμματισμός

  • Από τις 10 Απριλίου έχει ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικία 60-64 για όλα τα εμβόλια και όχι μόνο για της AstraZeneca.
  • Στις 16 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για πολίτες που πάσχουν από νοσήματα αυξημένου κινδύνου, ηλικίας 18-59 ετών και θα ακολουθήσουν σταδιακά και οι άλλες ομάδες.
  • Από τις 16 έως τις 19 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τους 800.000 ανθρώπους με υποκείμενα νοσήματα θα γίνει σταδιακά ανάλογα με το νόσημα.
  • Την Τετάρτη 21 Απριλίου θα μπορούν να αρχίσουν να κλείνουν ραντεβού οι εκπαιδευτικοί αλλά και ηλικιακή ομάδα 55 έως 59 ετών.
  • Το Σάββατο 24, Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για ραντεβού και στις ηλικίες 50 έως 54 ετών,
  • Από τον Ιούνιο θα εμβολιάζονται και οι νεώτερες ηλικίες.

«Μετά την ένταξη εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, εντάσσονται από 21/4 στην τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο και οι εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης. Θωρακίζουμε την εκπαιδευτική μας κοινότητα», αναφέρει σε ανάρτηση της, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Στο εμβόλιο της AstraZeneca έχει παρατηρηθεί μειωμένη προσέλευση για εμβολιασμό, είπε ότι δεν υπάρχει σημαντική μεταβολή αλλά τόνισε πως «είναι δικαιολογημένο να υπάρχει μια διστακτικότητα. Όμως σε σχέση με άλλες χώρες της ΕΕ «είμαστε σε καλύτερο επίπεδο και σιγά-σιγά θα κερδηθεί η εμπιστοσύνη στο εμβόλιο».

Ο γγ πρωτοβάθμιας υγείας, Μ. Θεμιστοκλέους, δεν απέκλεισε ότι αν υπάρξουν αυξημένες παραδόσεις, είναι πιθανό να ενταχθούν στην επιχείρηση εμβολιασμών ιδιώτες γιατροί αλλά και φαρμακοποιοί, εφόσον απαιτηθεί, και άφησε να εννοηθεί ότι ανακοινώσεις για το θέμα αυτό θα γίνουν τις επόμενες ημέρες.