Πριν τη δεύτερη αξιολόγηση υπονομεύουν αυτά που είχαν δώσει για να κλείσει η πρώτη - Free Sunday
Πριν τη δεύτερη αξιολόγηση υπονομεύουν αυτά που είχαν δώσει για να κλείσει η πρώτη

Πριν τη δεύτερη αξιολόγηση υπονομεύουν αυτά που είχαν δώσει για να κλείσει η πρώτη

Αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης της υπ. Πολιτισμού και Αθλητισμού «να μη χαρακτηρίσει διατηρητέα νεότερα μνημεία πολύ σημαντικά κτίρια στην περιοχή του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού», κατέθεσε η «Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού» στο ΣτΕ.

Η προσφυγή, την οποία υπογράφουν «κάτοικοι» όμορων δήμων, τα μέλη της Επιτροπής, η ομότιμη καθηγήτρια ΕΜΠ Ελένη Πορτάλιου, η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Νάντια Βαλαβάνη και ο ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ (συνδικαλιστικό όργανο των αρχιτεκτόνων),.επηρεάζει αρνητικά το χρονοδιάγραμμα παράδοσης της έκτασης στους επενδυτές.

Όμως ανεξάρτητα από  την απόφαση του ΣτΕ, εκφράζεται ανησυχία ότι η μεθοδευμένη αυτή κίνηση δηλητηριάζει το ήδη βεβαρημένο επενδυτικό κλίμα.καθώς την ίδια στιγμή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση στη Βουλή, επαναφέρουν το θέμα της κήρυξης της έκτασης του Ελληνικού ως αρχαιολογικού χώρου, ενώ το ΥΠΠΟ προτίθεται να υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τη Lamda Development «για τη διευκόλυνση της επιτήρησης του έργου από τις αρμόδιες αρχαιολογικές υπηρεσίες».

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία για το Ελληνικό έγινε σε χρόνο ρεκόρ για να ολοκληρωθεί  η πρώτη αξιολόγηση.