Επαναλειτουργούν από σήμερα τα σχολεία - Free Sunday
Επαναλειτουργούν από σήμερα τα σχολεία

Επαναλειτουργούν από σήμερα τα σχολεία

Σε περίπου 1.100.000 ανέρχονται οι μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων που επιστρέφουν σήμερα στα θρανία, μαζί με περίπου 127.00 εκπαιδευτικούς ενώ από τις 12 Απριλίου έχουν ξεκινήσει τα διά ζώσης μαθήματα 254.000 μαθητές λυκείων.

 
Συνολικά 255.528 αποτελέσματα self test μαθητών, δασκάλων και λοιπού προσωπικού σχολείων είχαν καταχωριστεί στην ειδική πλατφόρμα του gov.gr έως τις 19:00 της Κυριακής, και τα 858 εξ αυτών ήταν θετικά, ποσοστό περίπου 0,3%.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί ήταν αυτοί που αμέλησαν να παραλάβουν τα δωρεάν τεστ από τα φαρμακεία, με αποτέλεσμα οι μαθητές να μην έχουν κάνει το απαραίτητο τεστ ενόψει της μετάβασής τους στο σχολείο αύριο.
Όσοι δεν μερίμνησαν να κάνουν το τεστ, μπορούν να το πράξουν τη Δευτέρα το πρωί (τα φαρμακεία ανοίγουν στις 8 π.μ.) και στη συνέχεια να μεταβούν στο σχολείο, έστω και λίγο καθυστερημένα.
 
Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί πως αρκετοί με αρνητικό αποτέλεσμα τεστ θα μεταβούν στα σχολεία χωρίς υποβολή στοιχείων στο σύστημα, αλλά με γραπτή δήλωση του αποτελέσματος.
 
Στα θρανία δεν θα επιστρέψουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων στο Μεσολόγγι, όπου με απόφαση του δημάρχου τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη, 12 Μαΐου, εξαιτίας της έκρηξης των κρουσμάτων κορωνοϊού στην πόλη.
 
Νιλώντας στον ΑΝΤ1, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανέφερε σχετικά με την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς ότι «υπάρχει ένα ενδεχόμενο να ξεκινήσουμε λίγο πιο νωρίς από ό,τι συνήθως, που είναι γύρω στις 10 Σεπτεμβρίου, αλλά μιλάμε για Σεπτέμβριο και σε καμία περίπτωση για τον Αύγουστο».
 
Η κυρία Κεραμέως εξήγησε ότι «ο σχεδιασμός για τον Σεπτέμβριο είναι τα σχολεία και τα πανεπιστήμια να λειτουργούν κανονικά, με διά ζώσης εκπαίδευση. Ετοιμάζεται οδικός χάρτης συνολικά για το πλαίσιο των μαθημάτων και των επαναλήψεων που πρέπει να γίνουν, ώστε να είναι ομαλή η μετάβαση από την μία τάξη στην άλλη».
Η υπουργός Παιδείας διευκρίνισε ότι «το self test θα γίνεται και στα παιδιά που πηγαίνουν σε παιδικούς σταθμούς, καθώς το δείγμα παίρνεται από τη μύτη και επομένως με την βοήθεια του γονέα είναι εύκολο να γίνει σε όλα τα παιδιά». Σημειώνεται πως οι βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί θα ανοίξουν την ερχόμενη Δευτέρα, 17 Μαΐου.