Υπ. Δικαιοσύνης: Παράταση στην προθεσμία για την «Πρακτική άσκηση αποφοίτων Νομικών Σχολών» - Free Sunday
Υπ. Δικαιοσύνης: Παράταση στην προθεσμία για την «Πρακτική άσκηση αποφοίτων Νομικών Σχολών»

Υπ. Δικαιοσύνης: Παράταση στην προθεσμία για την «Πρακτική άσκηση αποφοίτων Νομικών Σχολών»

Παρατείνεται μέχρι και την Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021 το πρόγραμμα «Πρακτική Άσκηση αποφοίτων Νομικών Σχολών», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης. Η παράταση δίνεται, όπως επισημαίνει το υπουργείο Δικαιοσύνης και προκειμένου να δοθεί «η δυνατότητα σε όλους τους υποψηφίους να υποβάλουν εμπρόθεσμα τις αιτήσεις τους».

Συγκεκριμένα, η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει τα εξής: «Παρατείνεται μέχρι και την Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων των υποψηφίων ασκούμενων δικηγόρων για την πραγματοποίηση πρακτικής άσκησης μέσω του προγράμματος «Πρακτική άσκηση αποφοίτων Νομικών Σχολών για την απόκτηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος δικηγόρου», στα Δικαστήρια και τις Εισαγγελίες της Επικράτειας, καθώς και σε Δικηγορικά Γραφεία/Δικηγορικές Εταιρείες.

Η απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την παράταση της προθεσμίας δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους υποψηφίους να υποβάλουν εμπρόθεσμα τις αιτήσεις τους, ενώ ικανοποιεί τα σχετικά αιτήματα εκ μέρους τόσο των Δικαστικών αρχών της χώρας όσο και των αποφοίτων Νομικών Σχολών.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του ειδικά σχεδιασμένου πληροφοριακού συστήματος https://dpa.moj.gov.gr, στο οποίο περιλαμβάνεται εγχειρίδιο χρήσης».