Τέσσερα μέλη του Ρουβίκωνα έδωσαν δακτυλικά αποτυπώματα μετά τη σύλληψη τους - Free Sunday
Τέσσερα μέλη του Ρουβίκωνα έδωσαν δακτυλικά αποτυπώματα μετά τη σύλληψη τους

Τέσσερα μέλη του Ρουβίκωνα έδωσαν δακτυλικά αποτυπώματα μετά τη σύλληψη τους

Στον εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα 24 άτομα, τα οποία χθες Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου συμμετείχαν στην εισβολή του Ρουβίκωνα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπου πέταξαν τρικάκια και ανάρτησαν πανό με συνθήματα για τις πυρκαγιές.

Σε βάρος των 24 σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας από κοινού ενώ σε 20 από αυτούς και για το αδίκημα της άρνηση υποβολής σε δακτυλοσκόπηση.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ η ΓΑΔΑ για την υπόθεση αναφέρει:

Την 18.15 ώρα σήμερα (σ.σ. Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021), ομάδα 24 ατόμων, εισέβαλαν από την κυρία είσοδο, στο ισόγειο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην περιοχή των Αμπελοκήπων και διασκόρπισαν στο χώρο φυλλάδια.

Ακολούθως 4 εξ αυτών ανήλθαν στον έκτο όροφο, ενώ άλλα μέλη της ομάδας ανήρτησαν από τον πρώτο όροφο στην πρόσοψη του κτιρίου πανό και στη συνέχεια κατήλθαν όλοι στο ισόγειο.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, προσήγαγαν το σύνολο των ατόμων (19 άνδρες και 5 γυναίκες) στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας από κοινού και σε 20 εξ αυτών για άρνηση υποβολής σε δακτυλοσκόπηση.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στις 8-9-2021 στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.