Δίχτυ προστασίας στους εκπαιδευτικούς που μηνύονται από αρνητές ενεργοποιεί η κυβέρνηση - Free Sunday
Δίχτυ προστασίας στους εκπαιδευτικούς που μηνύονται από αρνητές ενεργοποιεί η κυβέρνηση

Δίχτυ προστασίας στους εκπαιδευτικούς που μηνύονται από αρνητές ενεργοποιεί η κυβέρνηση

Nα διασφαλιστεί ότι οι αστυνομικοί δεν θα προσάγουν στα Αστυνομικά Τμήματα εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν το νόμο για τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό, ζήτησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη.

Ο κ.Θεοδωρικάκος είπε ότι εφόσον προκύπτουν θέματα μηνύσεων, η διαδικασία που ακολουθείται θα πρέπει να γίνεται χωρίς την μετάβαση των εκπαιδευτικών στα Αστυνομικά Τμήματα με στόχο την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων και την προστασία του αναγκαίου εκπαιδευτικού κλίματος που πρέπει να υπάρχει στα σχολεία.

Η κυβέρνηση εισηγείται αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα με στόχο να προστατεύονται οι εκπαιδευτικοί και οι γιατροί που τηρούν τα προβλεπόμενα από τον νόμο σχετικά με την προστασία από τον κορωνοϊό  απέναντι στους αρνητές που τους σέρνουν σε αστυνομικά τμήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον νέο Ποινικό Κώδικα που κατατίθεται για διαβούλευση την Παρασκευή δεν θα προβλέπεται αυτόφωρο για συγκεκριμένα «αδικήματα», όπως αυτά τα οποία προσάπτουν στους εκπαιδευτικούς και τους γιατρούς οι αρνητές της νόσου Covid και οι αρνητές του εμβολίουμ οι οποίοι εν θα σγτερηθούν το αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα της υποβολής μήνυσης, αλλά χωρίς τη δυνατότητα να στέλνει κάποιος έναν λειτουργό που εφαρμόζει το νόμο στο αυτόφωρο.

Την απόφαση να καλύπτει τα νομικά έξοδα των εκπαιδευτικών σε περίπτωση μηνύσεων από αρνητές γονείς μαθητών έλαβε το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπως είπε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναφερόμενη στο περιστατικό με τη μήνυση σε βάρος καθηγητών στα Καμίνια. « Εχει δοθεί οδηγία σε όλα τα Σώματα, να προστατεύουμε αυτούς τους ανθρώπους», είπε η κυρία Κεραμέως.

Εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας προβλέπει ότι οι μαθητές που με τις πράξεις τους καθιστούν αδύνατη ή δυσχερή τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε τμήμα/τμήματα σχολικής μονάδας ή σε ολόκληρη τη σχολική μονάδα, δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν στη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και λαμβάνουν απουσία για όσες διδακτικές ώρες προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα της ημέρας.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής παρήγγειλε στους κατά τόπους εισαγγελείς εφετών και πρωτοδικών όλης της χώρας να διερευνήσουν και μάλιστα τάχιστα εάν οι ενέργειες των αντιεμβολιαστών-αρνητών συνιστούν αξιόποινες πράξεις και, σε καταφατική περίπτωση, να ενεργούν αμέσως όπως ο νόμος ορίζει.

Στο ΣτΕ απορρίθηκε αίτηση εργαζόμενης στις Ένοπλες Δυνάμεις, η οποία ζητούσε να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης σε υπαλλήλους του Δημοσίου.

 

Η ΕΛΜΕ Πειραιά με αφορμή τη μήνυση που κατέθεσε γονέας, αρνητής κορωνοϊού σε διευθύντρια και υποδιευθυντή Γυμνασίου στα Καμίνια, καταγγέλλει ότι τα σχολεία από τη μία είναι ανοχύρωτα απέναντι στην πανδημία και από την άλλη οι εκπαιδευτικοί «οδηγούνται με περιπολικό στο Τμήμα από τον κάθε ένα, που κάνει μηνύσεις, επειδή δεν θέλει το παιδί του να φοράει ούτε μάσκα».Ο λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής Μάριος Λαζανάς, είπε στoν ΣΚΑΪ ότι γιατροί οδηγούνται στα αστυνομικά τμήματα και στα δικαστήρια μετά από μηνύσεις και ότι στην Αθήνα έχουν ληφθεί τουλάχιστον τρεις αποφάσεις δικαστηρίου για εκταφές νεκρών προκειμένου να διαπιστωθεί ότι πέθαναν από Covid-19.