Κλειστές δημόσιες υπηρεσίες και βρεφονηπιακοί σταθμοί - Free Sunday
Κλειστές δημόσιες υπηρεσίες και βρεφονηπιακοί σταθμοί

Κλειστές δημόσιες υπηρεσίες και βρεφονηπιακοί σταθμοί

Kλειστές είναι σήμερα οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική, εκτός από τις αναγκαίες για τη διαχείριση του φαινομένου και των Υπηρεσιών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

Παράλληλα η κυβέρνηση ενθαρρύνει την τηλε-εργασία στην Αττική σε όλο τον ιδιωτικό τομέα, η οποία εκτιμάται ότι θα συνεισφέρει πολύ στην αποσυμφόρηση των δρόμων, έτσι ώστε εάν επιδεινωθεί το φαινόμενο, να είμαστε έτοιμοι να δράσουμε άμεσα και αποτελεσματικά.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία, Αττική, Χαλκιδική και Εύβοια, όπως και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και οι δομές ΑμεΑ σε Αττική, Εύβοια, Χαλκιδική, Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία.

Όπως τόνισε ο κ. Στυλιανίδης, θα αξιοποιηθούν όλα τα αναγκαία μέσα από ιδιωτικές εταιρείες, έτσι ώστε ο ιδιωτικός τομέας να συνδράμει στην αντιμετώπιση των φαινομένων με ειδικά μηχανήματα, τα οποία διαθέτει.

Ο κ.Στύλιανίδης διευκρίνισε ότι όλα τα μέτρα είναι προληπτικά καθώς, «δεν υπάρχει οτιδήποτε που να δικαιολογεί πανικό, αλλά όπως πάντα η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία».