Πένθος για Φώφη και κορωνοϊός ακυρώνουν παρελάσεις κι εκδηλώσεις στη Β.Ελλάδα - Free Sunday
Πένθος για Φώφη και κορωνοϊός ακυρώνουν παρελάσεις κι εκδηλώσεις στη Β.Ελλάδα

Πένθος για Φώφη και κορωνοϊός ακυρώνουν παρελάσεις κι εκδηλώσεις στη Β.Ελλάδα

Στην ακύρωση των εκδηλώσεων που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν στις 26 και 27 Οκτωβρίου, σε ένδειξη πένθους για την απώλεια της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά, προχωρησαν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και οι περιφερειακές αυτοδιοικήσεις.

Συγκεκριμένα, ματαιώνεται η εκδήλωση για τον επίσημο εορτασμό της ημέρας του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης, Αγίου Δημητρίου, της 109ης επετείου της απελευθέρωσης της πόλης και του Έπους του ’40, που ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021, στις 18.30, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη. 

Επίσης, αναβάλλονται τα εγκαίνια του αρχείου του Ντίνου Χριστιανόπουλου που ήταν προγραμματισμένα να γίνουν την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, στις 12.00, στο Επιστημονικό Αναγνωστήριο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης ΑΠΘ από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

 

Ακυρώνεται η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, λόγω της ημέρας πένθους που κήρυξε ο πρωθυπουργός για την εκδημία της Φώφης Γεννηματά. 

 

Να μην διεξαχθούν παρελάσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο νομό Πέλλας αποφασίστηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Διοικητήριο λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού. 

 

Παρέλαση δεν θα γίνει ούτε στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, μετά από ομόφωνη απόφαση των φορέων της περιοχής λόγω του μεγάλου επιδημιολογικού φορτίου και του χαμηλού ποσοστού εμβολιασμού.

 

Αντίστοιχη απόφαση έλαβε και η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας.