Στο αυτόφωρο 19 με πλημμελήματα, στον ανακριτή μια για τρία κακουργήματα - Free Sunday
Στο αυτόφωρο 19 με πλημμελήματα, στον ανακριτή μια για τρία κακουργήματα

Στο αυτόφωρο 19 με πλημμελήματα, στον ανακριτή μια για τρία κακουργήματα

Στην αυτόφωρη διαδικασία, ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης οδηγούνται σήμερα 22 εκ των 27 συλληφθέντων μετά τα επεισόδια στη λήξη της πορείας αντιεξουσιαστικών ομάδων το απόγευμα του Σαββάτου, οι οποίοι κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια και παράβαση της νομοθεσίας περί δημοσίων συναθροίσεων.

Τέσσερις συλληφθέντες διώκονται μόνο για κατοχή ναρκωτικών και αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή της εισαγγελέως, όπως και οι δύο ανήλικοι, αλλά και μία νεαρή γυναίκα η οποία αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας και αποφασίστηκε η άρση της κράτησής της.
Όλοι οι υπόλοιποι παρέμειναν υπό κράτηση το Σαββατοκύριακο.

Η εισαγγελέας διαχώρισε τη δικογραφία ως προς μία 26χρονη η οποία συνελήφθη για ρίψη βόμβας μολότοφ και την παρέπεμψε να απολογηθεί σε ανακριτή ενώπιον του οποίου θα οδηγηθεί σήμερα.

Η συγκεκριμένη κατηγορούμενη διώκεται για τρία κακουργήματα και συγκεκριμένα για κατοχή εκρηκτικών υλών, έκρηξη και εμπρησμό με κίνδυνο για άνθρωπο, όπως επίσης για μία σειρά από πλημμελήματα και μεταξύ αυτών για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, παράβαση του νόμου περί όπλων, διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια και παράβαση της νομοθεσίας περί δημοσίων συναθροίσεων.