Στο εδώλιο 33χρονη που δεν στέλνει το παιδί της στο σχολείο από τον Ιούνιο του 2020 - Free Sunday
Στο εδώλιο 33χρονη που δεν στέλνει το παιδί της στο σχολείο από τον Ιούνιο του 2020

Στο εδώλιο 33χρονη που δεν στέλνει το παιδί της στο σχολείο από τον Ιούνιο του 2020

Αύριο Τετάρτη προσδιορίστηκε να γίνει στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, η δίκη της 33χρονης γυναίκα που συνελήφθη χθες το πρωί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας για τους μαθητές που δεν πηγαίνουν στο σχολείο.

Η 33χρονη, η οποία διαπιστώθηκε ότι έχει να στείλει την ηλικίας 6 ετών κόρη της στο σχολείο, από τον Ιούνιο του 2020 οδηγήθηκε στα Δικαστήρια για να δικαστεί αλλά ζήτησε και πήρε προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία της και αφέθηκε ελεύθερη. .Σύμφωνα με το δημοσίευμα του magnesianews, αφορμή για την προκαταρκτική, που ανέθεσε η εισαγγελέας ανηλίκων είναι το γεγονός ότι 17 μαθητές δεν πηγαίνουν στο σχολείο, όχι μόνο υπό τον φόβο της πανδημίας, αλλά και για άλλους λόγους, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που διαβίβασαν οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ιστότοπου, η 33χρονη, πιθανόν αρνήτρια του εμβολιασμού, ζει μόνη με την ηλικίας 6 ετών κόρη της, της οποίας έχει την επιμέλεια. Το δεύτερο εδάφιο της παρ. 3 του άρθρου 2 του ν. 1566/ 1985 (Α’ 167), περί της εποπτείας της φοίτησης στο νηπιαγωγείο, στο δημοτικό σχολείο και στο γυμνάσιο από όποιον έχει την επιμέλεια του ανηλίκου, τροποποιείται με τις αλλαγές από το Νόμο 4871/2021, ώστε η παράλειψη εποπτείας να αφορά και όποιον έχει την πραγματική φροντίδα του ανηλίκου και να τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι δύο έτη και χρηματική ποινή.