Συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια της έκρηξης στη Συγγρού - Free Sunday
Συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια της έκρηξης στη Συγγρού

Συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια της έκρηξης στη Συγγρού

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Πυροσβεστικής και της εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής προκειμένου να εξακριβωθούν τα αίτια της έκρηξης το κτίριο με τον αριθμό 3 της Λεωφόρου Συγγρού

Στο πλαίσιο αυτό έχουν διοριστεί δύο πραγματογνώμονες που έχουν βάλει στο "μικροσκόπιο" όλα τα στοιχεία που εντοπίστηκαν στο κτίριο και από τα οποία προκύπτει ότι δεν υπήρχε παροχή φυσικού αερίου. Αντίθετα, φυσικό αέριο διαθέτει το κτίριο στον αριθμό 7. Όπως φαίνεται, το ωστικό κύμα από την έκρηξη στο κτιρίου 3 προκάλεσε διαρροή στην παροχή φυσικού αερίου μεταξύ των αριθμών 5 και 7.

Οι τεχνικοί της Εταιρείας εκτιμούν ότι η έκρηξη στον αριθμό 3 προκλήθηκε από φιάλη υγραερίου, την οποία ενδεχομένως να χρησιμοποιούσε ο 78χρονος τραυματίας που έμενε στον ημιόροφο και ο οποίος στην κατάθεσή του, θυμήθηκε πως από το προηγούμενο βράδυ υπήρχε μια έντονη οσμή αερίου στο διαμέρισμα αλλά δεν έδωσε σημασία. Όπως είπε χαρακτηριστικά, αυτό που δεν θυμάται είναι αν η έκρηξη σημειώθηκε από τον σπινθήρα που προκλήθηκε ανοίγοντας το διακόπτη της λάμπας ή αργότερα όταν άναψε τσιγάρο.

Ερωτήματα, ωστόσο, προκαλεί το γεγονός πως οι αστυνομικοί εντόπισαν στο σπίτι του μια καραμπίνα, ένα σκουριασμένο περίστροφο, ένα αεροβόλο όπλο, έναν γεμιστήρα, περισσότερα από 1000 φυσίγγια διάφορων διαμετρημάτων, καθώς και διαρρηγμένους κάλυκες.

Ο 78χρονος ισχυρίζεται πως είναι μέλος σκοπευτικών ομίλων και για αυτό έχει τον «πολεμικό» εξοπλισμό στο σπίτι του. Σε κάθε περίπτωση, το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής αξιολογώντας τα μέχρι στιγμής στοιχεία, αποκλείει το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.