Δυο Έλληνες τραυματίστηκαν σε νέο θανατηφόρο τροχαίο στην επιστροφή από το Μάτσου Πίτσου - Free Sunday
Δυο Έλληνες τραυματίστηκαν σε νέο θανατηφόρο τροχαίο στην επιστροφή από το Μάτσου Πίτσου

Δυο Έλληνες τραυματίστηκαν σε νέο θανατηφόρο τροχαίο στην επιστροφή από το Μάτσου Πίτσου

Τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 16 τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων δύο Έλληνες, σε δυστύχημα με τουριστικό λεωφορείο στο Περού, το οποίο έπεσε «σε χαράδρα περίπου 100 μέτρων», ενω επέστρεφε από το Μάτσου Πίτσου, την ακρόπολη της αυτοκρατορίας των Ίνκας.

Τρεις από τους νεκρούς τουρίστες είναι Κολομβιανοί και ο τέταρτος είναι Περουβιανός, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο ενώ μεταξύ των τραυματιών είναι τέσσερις Γάλλοι, δύο Καναδοί, δύο Ισραηλινοί, δύο Αργεντινοί, ένας Ολλανδός, ένας Ισπανός και δύο Περουβιανοί (ο ένας εκ των οποίων είναι ο οδηγός).

Το δυστύχημα σημειώθηκε τη νύχτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα, περίπου 100 χιλιόμετρα από την πόλη Κούσκο, την πρωτεύουσα των Ίνκας η οποία αποτελεί το κύριο σημείο εκκίνησης για τους τουριστικούς πράκτορες που οργανώνουν επισκέψεις στο Μάτσου Πίτσου.

Ορισμένοι από τους τραυματίες επρόκειτο να διακομιστούν στη Λίμα με στρατιωτικό αεροσκάφος.

«Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες και τις κυβερνήσεις των χωρών των ξένων τουριστών που δυστυχώς απεβίωσαν», ανέφερε στο Twitter το υπουργείο Εξωτερικών του Περού.

Πριν από τρεις εβδομάδες, 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν έπεσε σε χαράδρα στην κεντρική επαρχία Τζουνίν.