Εισαγγελική έρευνα για τους δημόσιους εξορκισμούς στη Θεσσαλονίκη - Free Sunday
Εισαγγελική έρευνα για τους δημόσιους εξορκισμούς στη Θεσσαλονίκη

Εισαγγελική έρευνα για τους δημόσιους εξορκισμούς στη Θεσσαλονίκη

Προκαταρκτική εξέταση για τους εξορκισμούς που έγιναν στην πλατεία Αριστοτέλους.  διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης

Η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, Κυριακή Κλιάμπα, ανέθεσε την έρευνα στην Κρατική Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το grtimes.gr, για να εξακριβωθεί αν τελέστηκε διατάραξη κοινής ησυχίας, αλλά και το αν υπήρξε παράβαση του ειδικού νόμου περί προσηλυτισμού. Στο πρώτο στάδιο θα κληθεί να καταθέσει ο αρμόδιος του δήμου Θεσσαλονίκης που έδωσε άδεια για την εκδήλωση, θα προσκομιστούν τα καταστατικά της συγκεκριμένης εκκλησίας, η άδεια για συνάθροιση κ.α.

Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη τελετή διοργανώθηκε από την «Εκκλησία των Εθνών», στο κέντρο της πόλης και από την αστυνομία σχηματίστηκε δικογραφία αυτεπάγγελτα ενώ στη συνέχεια ενημερώθηκε η Εισαγγελία για τα περαιτέρω.

Υπενθυμίζεται πως οι τελετές πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, πίσω από το άγαλμα Βενιζέλου δύο Κυριακές, μια τον Ιούλιο και μια τον Αύγουστο. Στήθηκαν η υπαίθρια «εκκλησία» με καρέκλες και μια μεγάλη οθόνη στην οποία παρουσιάζονταν βίντεο από άλλες τελετές. Αρκετά άτομα, όπως φαίνεται και στο βίντεο συμμετείχαν στο τελετουργικό. Η εκδήλωση και τα όσα διαδραματίζονταν κατά τους εξορκισμούς παρουσιάζονταν στη μεγάλη οθόνη που είχε τοποθετηθεί.