Ανανέωση του Συμφώνου Συνεργασίας για την προώθηση των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024 - Free Sunday
Ανανέωση του Συμφώνου Συνεργασίας για την προώθηση των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024
Το πρόγραμμα συνδιοργανώνουν η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, με ακαδημαϊκούς συνεργάτες το Γαλλικό Κολλέγιο IdEF και το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης

Ανανέωση του Συμφώνου Συνεργασίας για την προώθηση των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση υπογραφής της ανανέωσης του Συμφώνου Συνεργασίας για την προώθηση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024.

Το πρόγραμμα, που συνδιοργανώνουν η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, έχει σκοπό την προώθηση των αξιών του Ολυμπισμού, του πνεύματος αλληλοβοήθειας, της ανεκτικότητας, της ενσωμάτωσης και της Γαλλοφωνίας.

Η συνεργασία ξεκίνησε το 2018 με ιδιαιτέρως θετικά αποτελέσματα και η ανανέωση υπεγράφη από τον Πρόεδρο της ΕΟΕ, κ. Σπύρο Καπράλο, τον Πρέσβη της Γαλλίας, κ. Patrick Maisonnave, τον Πρόεδρο της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, κ. Γιώργο Αλικάκο, και τον Σύμβουλο για θέματα Πολιτισμού της Γαλλικής Πρεσβείας και Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου, κ. Nicolas Eybalin.

Oι στόχοι που περιλαμβάνονται είναι:

Να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για τη διάδοση και την προβολή των αξίων του Ολυμπισμού και της άθλησης εν γένει στη νεότερη γενιά των Ελλήνων, σε συνδυασμό με τις δράσεις που υλοποιεί η Γαλλία στον τομέα της αθλητικής Γαλλοφωνίας και του Ολυμπισμού ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2024. 

Να προωθηθούν από κοινού, τόσο στους μαθητές των σχολείων της Ελλάδας όπου διδάσκονται τα γαλλικά, όσο και εκτός σχολικού πλαισίου, οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες ΠΑΡΙΣΙ 2024 και ο ευρωπαϊκός εθελοντισμός, η ιστορία του Ολυμπισμού στον ευρωπαϊκό πολιτισμό και η προνομιακή ιστορική και πολιτιστική σχέση μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας, καθώς και η θέση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004 στη διάδοση του Ολυμπιακού πνεύματος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης, ο Γενικός Γραμματέας κ. Μαυρωτάς και πλήθος διακριμένων αθλητών και Ολυμπιονικών.

Την εμπειρία που έχουν από τη διοργάνωση του προγράμματος έως τώρα κατέθεσαν οι Ολυμπιονίκες Δημοσθένης Ταμπάκος, Εύη Μωραϊτίδου και Βασίλης Πολύμερος.

Δυναμικό «παρών» έδωσαν οι φοιτητές του Γαλλικού Κολλεγίου IdEF και του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, που είναι ακαδημαϊκοί συνεργάτες στη διαδρομή για το Παρίσι 2024.

Στη δήλωσή τους ο Δρ. Στυλιανός Αμαργιανάκης και ο Δρ. Jean Rene Garcia ανέφεραν ότι είναι μεγάλη τιμή να είναι ακαδημαϊκοί συνεργάτες και δεσμεύονται να ενισχύσουν την προετοιμασία με όλες τους τις δυνάμεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γαλλία.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.idef.gr/ και https://www.idef.gr/to-idef/nea/ananeosi-symfonou-synergasias-parisi-2024