«Τα παιδιά της Κατοχής» Επετειακό αφιέρωμα για την 28η Οκτωβρίου - Free Sunday
«Τα παιδιά της Κατοχής»  Επετειακό αφιέρωμα για την 28η Οκτωβρίου

«Τα παιδιά της Κατοχής» Επετειακό αφιέρωμα για την 28η Οκτωβρίου

Το Πρώτο Πρόγραμμα, στο πλαίσιο της εκπομπής «Αφύλαχτη Διάβαση», παρουσιάζει ένα δίωρο ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ για «Τα παιδιά της Κατοχής», ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, στις 11:00 το πρωί.

Παιδιά που έγιναν έφηβοι και έφηβοι που έγιναν ενήλικες κατά τη διάρκεια της ιταλικής και γερμανικής Κατοχής μιλούν για τον πόλεμο και για όλες εκείνες τις μικρές και μεγάλες πράξεις αντίστασης στις οποίες προέβησαν, τις περισσότερες φορές εν αγνοία των γονιών τους.

Ένας έφηβος πλανόδιος βιβλιοπώλης στην Αθήνα, ένας μαθητής σε γυμνάσιο της Κοζάνης που φτιάχνει ένα πρωτότυπο σύστημα ενδοεπικοινωνίας και εκπομπής ραδιοφώνου, ένα αγόρι που γράφει συνθήματα στους τοίχους των Πετραλώνων και ένα κορίτσι που φυλάει τσίλιες έξω από το κτίριο της ΕΣΠΟ. Νέοι που αναμετρήθηκαν με τον θάνατο, χωρίς καν να το υποψιάζονται ή να τον λογαριάζουν, νέοι που με την ορμή της ηλικίας τους συνεισέφεραν με τον δικό τους τρόπο στην αντίσταση ενάντια στη φασιστική και ναζιστική Κατοχή.

Έρευνα-παρουσίαση: Θωμάς Σίδερης

Info

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2021, ώρα 11:00-13:00

Εκπομπή: «Αφύλαχτη Διάβαση»
«Τα παιδιά της Κατοχής»

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto
Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert
Τις εκπομπές της «Αφύλαχτης Διάβασης» μπορείτε να τις ακούτε -μετά την πρώτη ραδιοφωνική τους μετάδοση- και στο web radio της ΕΡΤ: http://webradio.ert.gr/category/proto-programma/afylachti-diavasi