Για κάθε ηλεκτρικό 500e που πουλά η Fiat χάνει 20.000 δολάρια - Free Sunday
Για κάθε ηλεκτρικό 500e που πουλά η Fiat χάνει 20.000 δολάρια

Για κάθε ηλεκτρικό 500e που πουλά η Fiat χάνει 20.000 δολάρια

Η ηλεκτροκίνηση, όπως δείχνουν τα πράγματα, θα κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια αλλά μέχρι τότε η πραγματικότητα δεν είναι ιδιαίτερα ρόδινη για τους κατασκευαστές που ασχολούνται με αυτή,

Η Fiat για παράδειγμα, όπως είπε ο ισχυρός άντρας της FCA (Fiat Chrysler Automobiles) Sergio Marchionne σε διάλεξή του σε ιταλικό πανεπιστήμιο, χάνει σε κάθε ηλεκτρικό 500e που πουλά στις ΗΠΑ ένα ποσό που προσεγγίζει τις 20.000 δολάρια. Και φυσικά η ιταλική εταιρεία δεν είναι η μόνη, καθώς είναι κοινό μυστικό πως και η General Motors «μπαίνει μέσα» σε κάθε Chevrolet Bolt EV 9.000 δολάρια. 

Από την άλλη σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Bloomberg ο Marchionne ανάφερε πως παρά την μεγάλη οικονομική αφαίμαξη η εταιρεία του θα συνεχίζει τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της, παρόλο που ο ίδιος δεν συμφωνεί, καθώς όπως είπε «είμαστε αναγκασμένοι από τα χρονοδιαγράμματα που έχουν οριστεί στην Ευρώπη». Επιπλέον υποστήριξε πως οι παραδοσιακοί κατασκευαστές αυτοκινήτων θα πρέπει να επιταχύνουν τις διαδικασίες και τις αποφάσεις, αναφέροντας ως παράδειγμα την Tesla και λέγοντας πως ο «Εlon Musk κινείται με την ταχύτητα πυραύλου».