Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου παρουσίασε το νέο του δίσκου - Free Sunday
Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου παρουσίασε το νέο του δίσκου

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου παρουσίασε το νέο του δίσκου

Υπάρχουν κάποια πράγματα που μένουν αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου. Υπάρχουν δουλειές που σε όποια σημεία και αν έχει φτάσει η τεχνολογία πάντα θα έχουν την αίσθηση και το αίσθημα του χειροποίητου. Και υπάρχουν βραδιές σαν τη χθεσινή που όλα αυτά γίνονται ένα και όσο διαρκούν έχεις την αίσθηση ότι μέσα σου ακούγεται το σκρατς ενός δίσκου βινυλίου και η ατόφια συγκίνησή του.

«Όλα είναι για εμάς», δίσκος συνθέτη – στιχουργού – ερμηνευτή και όπως σημείωσε η Μαργαρίτα Μάτσα, διευθύνουσα σύμβουλος της MINOS/ EMI,  στο άνοιγμα της χθεσινής παρουσίασης «μας πήρε μία ημέρα για να συμφωνήσουμε τα πάντα με τον Βασίλη και 6 μήνες για να γίνει αυτή η παρουσίαση. Σε μια εποχή που η δισκογραφία είναι χόμπυ, εμείς χαιρόμαστε να κάνουμε το χόμπυ μας με τον Βασίλη, που είναι οικογένειά μας, με τέτοιους δημιουργούς και με τέτοιους δίσκους.»

«Ένα απωθημένο έχω», είπε ο Οδυσσέας Ιωάννου, «που δεν μπόρεσα να κάνω ένα τραγούδι με την Μοσχολιού. Αυτό το απωθημένο θα ήταν μεγαλύτερο όμως αν δεν είχα κάνει τους δίσκους με τον Βασίλη. Κατέχω ένα ρεκόρ με τον Παπακωνσταντίνου, έχουμε εμφανιστεί 270 φορές μαζί και σας «oρκίζομαι» ότι δεν έχω γνωρίσει τέτοιο άνθρωπο, με τόση ευγένεια και καλοσύνη. Είναι ο 3ος δίσκος μου με τον Θέμη και ο 4ος με τον Βασίλη. Αισθάνομαι ευλογημένος»

Και ο Θέμης Καραμουρατίδης πρόσθεσε: «Είναι τιμή μου να συνεργάζομαι με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και τον Οδυσσέα Ιωάννου. Δεν έχω να σας πω πολλά, είναι ευλογία και το εύχομαι σε όλους όσους ασχολούνται με τη μουσική. Nα είναι τυχεροί και να βρεθούν κι αυτοί εδώ που βρίσκομαι εγώ «δίπλα στον Βασίλη Παπακωνσταντίνου», τον μεγαλύτερο τραγουδιστή της εποχής μας»

Και μετά τον λόγο πήρε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου για να μιλήσει για την ευαισθησία του Θέμη: «Στον δίσκο αυτό θα βρούμε την τρυφερότητα του Θέμη και είναι δύσκολο σε αυτήν την εποχή και για νέους ανθρώπους αυτό, είναι δύσκολη η τρυφερότητα, αλλά μας την έδωσε άπλετη. Κι έτσι γνώρισα τον Θέμη, που είναι σαν να τον ήξερα χρόνια, δεν έχει σημασία που είναι μικρός, και μου έδωσε με αυτά τα τραγούδια ό,τι ακριβώς χρειαζόμουν αυτήν την εποχή και τρυφερότητα και δύναμη μαζί». Και μετά μίλησε για το φίλο του Οδυσσέα Ιωάννου. Χωρίς πολλά λόγια γιατί πολλές φορές τα πράγματα περιγράφονται με μία λέξη: «Για τον Οδυσσέα τι να πω; Είναι φίλος μου. Είναι ο Οδυσσέας!»

«Θέλω να ευχαριστήσω και δύο συναδέλφους που μου έκαναν την τιμή και συμμετέχουν στο δίσκο, πραγματικά μου έκαναν την τιμή και είναι και εδώ σήμερα μαζί μας, τη Ρίτα Αντωνοπούλου και τη Νατάσσα Μποφίλιου».

Και τέλος, χωρίς λόγια, γιατί δεν περιγράφονται όλα,  ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου πήγε  στην άκρη της σκηνής για να συναντήσει την κόρη του Νικολέτα Παπακωνσταντίνου που φιλοτέχνησε το εικαστικό που έγινε το εξώφυλλο του δίσκου.

Και μετά μουσική. Που είναι πάντα ο πρώτος λόγος για να συναντιόμαστε σε τέτοιες βραδιές. «Όλα είναι για μας», «Τα παιδιά», «Αυτό που περιμένουμε», «Προσευχές», τραγούδια που ήδη έχουμε αγαπήσει από το καινούριο album και μετά στην σκηνή η Νατάσσα Μποφίλιου για το «άτυπο» σχεδόν ντουέτο του δίσκου που εχθές έγινε κανονικό ντουέτο, το «Θα φύγω εγώ» και στη συνέχεια η Ρίτα Αντωνοπούλου για «Αυτά που έχουμε ζήσει».

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου όμως προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα τη χθεσινή συγκίνηση. Θυμήθηκε δύο ακόμα τραγούδια από τη μέχρι σήμερα συνεργασία του με τον Οδυσσέα Ιωάννου. Τις «Μικρές νοθείες» από τον δίσκο «Θάλασσα στη σκάλα» στην με τις μουσικές του Θάνου Μικρούτσικου και το «Σ΄ αγαπάω ακόμα», τη διασκευή του Ιταλικού Certe  Cose si fanno δηλαδή με τους ελληνικούς στίχους του Οδυσσέα.

Video από την παρουσίαση