Έκθεση γλυπτικής στην i-D ProjectArt - Free Sunday
Έκθεση γλυπτικής στην i-D ProjectArt

Έκθεση γλυπτικής στην i-D ProjectArt

Πέντε σημαντικοί εικαστικοί καλλιτέχνες ενώνουν τις εμπνεύσεις και τις δημιουργίες τους στην έκθεση γλυπτικής που εγκαινιάζεται στο i-D ProjectArt στις 29 Μαΐου 2018, με τον εύγλωττο τίτλο «Μεταξύ φίλων» («Between Friends»).Την έκθεση συμπληρώνουν και μερικά ζωγραφικά έργα των καλλιτεχνών που λειτουργούν σε συνάρτηση με τα γλυπτά και συμπληρώνουν την δημιουργική εικόνα της δουλειάς τους. Την οργάνωση και  καλλιτεχνική επιμέλεια της έκθεσης έχει η Μαρία Ξανθάκου.

Στην έκθεση συμμετέχουν συγκεκριμένα οι: Άγγελος Αντωνόπουλος, Λυδία Βενιέρη, Κωστής Γεωργίου, Βένια Δημητρακοπούλου, Νεκτάριος Κοντοβράκης. Καταθέτουν διαφορετικές γλυπτικές απόψεις, οι οποίες αποτυπώνουν τη δυναμική τους στο συγκεκριμένο τρόπο έκφρασης, μέσα από σύγχρονα έργα που ξαφνιάζουν με το ταπεραμέντο και την ένταση τους.

Ο Άγγελος Αντωνόπουλος  ανατρέχει στις μνήμες της παιδικής ηλικίας και παρουσιάζει γλυπτά που ενώ έχουν τις αναλογίες ενήλικα, ωστόσο έχουν κρατήσει τα χαρακτηριστικά του παιδιού και συνοδεύονται από παιχνίδια άλλης εποχής. Επίσης επιτοίχια ανάγλυφα πορτρέτα αντίστοιχης αισθητικής και φιλοσοφίας με θραύσματα παιδικών αναμνήσεων. Η αναφορά στα Κύθηρα, αγαπημένο τόπο του καλλιτέχνη, και στην αρχιτεκτονική τους, γίνεται μέσα από σύνθετα έργα που συνδυάζουν τη ζωγραφική με τα μεταλλικά ελάσματα και τη φωτογραφία.

Η Λυδία Βενιέρη μας καλεί να δούμε μέσα στις μαγικές διάφανες γλυπτές σφαίρες της, όπου έχει εναποθέσει κομμάτια της φύσης, λεπτομέρειες από το περιβάλλον, ζωικό και φυτικό, το οποίο αποδίδει με το δικό της ποπ αρτ τρόπο. Τα ανθρωποκεντρικά σχέδια της και τα αφαιρετικά τοπία της με χαρακτηριστικές όψεις και γωνιές της Ελλάδας συμπληρώνουν τη δική της άποψη στην έκθεση.

Ο Κωστής Γεωργίου παρουσιάζει δυναμικά συμπλέγματα χορευτών-ακροβατών, που παραπέμπουν στην ανάταση σε εκρηκτικούς χρωματισμούς με το μπλε του κοβαλτίου και το λαμπρό κόκκινο να κυριαρχούν. Αντίστοιχα εκρηκτικά είναι και τα έργα ζωγραφικής, φιγούρες άλλοτε οικείες και άλλοτε επίτηδες γκροτέσκες και αλληγορικές μέσα από μια εντελώς προσωπική, σουρεαλιστική διάθεση. Δεν λείπουν και άλλα καλοκαιρινής διάθεσης θέματα τα οποία αποπνέουν τη ζωοποιό ενέργεια και δυναμική του καλλιτέχνη.

Η Βένια Δημητρακοπούλου εστιάζει σ έναν γοητευτικό γυναικείο γυμνό κορμό, κατασκευασμένο από μέταλλο και γυαλί, που με τον τίτλο του «See through me» παραπέμπει στη διαφάνεια και καθαρότητα που ορίζει τη φιλία, αλλά και κάθε ανθρώπινη αληθινή σχέση. Το «See through me» είναι ο ορισμός της εγγύτητας.

Ο Νεκτάριος Κοντοβράκης, επιλέγει από την αγαπημένη του ενότητα με τα οικόσιτα γλυπτά ζώα, αντιπροσωπευτικά δείγματα δουλειάς του κατασκευασμένα σε μπρούντζο, καθώς και ζωγραφικά έργα του εμπνευσμένα από το τοπίο της Αίγινας, όπου ζει μόνιμα.

Μια δυναμική συνάντηση «Μεταξύ φίλων» που εκφράζει αφοσίωση, πίστη, κατάθεση σ αυτό το ίδιο το αντικείμενο της τέχνης. «Μεταξύ φίλων» ειλικρίνεια, υποστήριξη, καθαρότητα, διαφάνεια…

Εγκαίνια έκθεσης: Τρίτη 29 Μαΐου 2018, 19.00. Διάρκεια έκθεσης έως τις 23 Ιουνίου 2018.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 10.00 -19.00. Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, 10.00-21.00

i-D ProjectArt: Κανάρη 12, Κολωνάκι, 10674, τηλ. +30 2103221801.

www.idconceptstores.com

8 συνημμένα