Ο ρόλος των δημιουργικών πολιτιστικών κόμβων στην ανάπτυξη της σύγχρονης δημιουργίας - Free Sunday
Ο ρόλος των δημιουργικών πολιτιστικών κόμβων στην ανάπτυξη της σύγχρονης δημιουργίας

Ο ρόλος των δημιουργικών πολιτιστικών κόμβων στην ανάπτυξη της σύγχρονης δημιουργίας

Ημερομηνία: Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Ώρα προσέλευσης: 09.00

Τόπος διεξαγωγής: BIOS.Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5

Είσοδος ελεύθερη με προεγγραφή*

Ο πολιτιστικός και δημιουργικός κλάδος είναι ένας διαρκώς αναπτυσσόμενος τομέας της οικονομίας, με τους δημιουργικούς κόμβους να αποτελούν την αμεσότερη και πιο αποτελεσματική έκφανσή του. Το Σάββατο 13 Απριλίου 2019, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Δημιουργικών Κόμβων σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού στο πλαίσιο του Συνεδρίου creative FLIP, θα πραγματοποιήσει στο Ρομάντσο μία ημερίδα με θέμα τους δημιουργικούς κόμβους, τον ρόλο τους αλλά και τα οφέλη τους στη σύγχρονη δημιουργία, με ομιλητές ιδρυτές δημιουργικών κόμβων από την Ελλάδα και την Ευρώπη. Η ημερίδα αφορά επαγγελματίες του χώρου, αλλά και όλους εκείνους που σχετίζονται με το δημιουργικό κλάδο, ενώ κατά τη διάρκεια θα υλοποιούνται εργαστήρια για την άμεση εφαρμογή των πρακτικών που προτείνονται.

Αναλυτικό πρόγραμμα:

09.00 - 09.30  Πρωινός καφές

 

09.30 - 11.00  Δημιουργικοί Κόμβοι και καθημερινές προκλήσεις

Παράλληλα εργαστήρια

6 ομάδες εργασίας με στόχο να διερευνήσουν και να αντιμετωπίσουν μερικές από τις πιο κοινές προκλήσεις των κόμβων

09.30 - 10.00

  • Going Further of being just a space-Talent management –  Lorène García, MOB & Atilim Sahin, ATOLYE

Οι δημιουργικοί κόμβοι έχουν αρχίσει να αναγνωρίζονται ως αναδυόμενες ομάδες ταλέντων του αιώνα μας. Πώς λοιπόν θα μπορούσαμε όλοι συστηματικά να ανακαλύπτουμε, να χαρτογραφούμε και να προσεγγίζουμε τα ταλέντα στους δημιουργικούς μας κόμβους και να τα προωθούμε καλύτερα κερδίζοντας αμοιβαία οφέλη; Ας συγκεντρωθούμε όλοι γύρω από ένα τραπέζι για να συζητήσουμε τα δύσκολα σημεία και τις βέλτιστες πρακτικές.

  • The role of creative hubs in small and medium-sized cities - Sarah Daly, Creative Spark & Ronnie Garattoni, Warehouse

 

Ποιες είναι οι προκλήσεις και ευκαιρίες για δημιουργικούς κόμβους συγκεκριμένα σε μικρές και μεσαίες πόλεις;

 

10.00-10.30

  • Sustainability of Creative Hubs- Ben Kolp, The Living Room & Tania Santos, CRU cowork

Ένα εργαστήριο συνεργασίας για την βιωσιμότητα και την ανάπτυξη ενός δημιουργικού κόμβου, που συνδυάζει πάθος, κοινωνικό αντίκτυπο και ... κερδοφορία. Σε αυτή τη συνάντηση θα συνεργαστούμε για να διερευνήσουμε πολλαπλούς τρόπους εσόδων και διαφορετικά επιχειρηματικά μοντέλα για δημιουργικούς κόμβους, με βάση τις προτάσεις, τις ιδιαιτερότητες και τα προτερήματά τους.

  • How to run a collaborative space by combining tangible and social designWolf Khuer, Volumes & Atilim Sahin, ATOLYE

Ένα εργαστήριο για τον σχεδιασμό συνεργατικών χώρων που είναι φιλικοί προς το περιβάλλον και βιώσιμοι. Χώροι στους οποίους οι άνθρωποι μπορούν να εργαστούν, και να συνεργαστούν σε ένα περιβάλλον που διεγείρει το ενδιαφέρον, με όσο το δυνατόν λιγότερους πόρους (ανθρώπινο, οικονομικό, ενεργειακό κ.λπ.)

10.30 -11.00

 

  • Creative Hubs in EU funding, Barbara Stacher, European Commission

Καθοδήγηση για εύρεση πόρων και ευκαιρίες χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση στους δημιουργικούς κόμβος. Πώς τα ευρωπαϊκά προγράμματα υποστηρίζουν τους δημιουργικούς κόμβους ώστε να υλοποιήσουν τις ιδέες τους και να ενισχύσουν τη δημιουργική οικονομία. Με έμφαση στο πρόγραμμα Creative Europe.

 

  • Team Culture - Nana Radenković, Nova Iskra

Αυτή η ομάδα εργασίας θα παρουσιάσει συγκεκριμένες μεθόδους για τη δημιουργία και την καθοδήγηση λειτουργικών, διεπιστημονικών ομάδων, που θα υποστηρίξουν την ιδέα ή τις δραστηριότητες, τα προϊόντα και τις στρατηγικές της εταιρείας σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 

Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών- θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Δηλώνετε τα εργαστήρια που θα θέλατε να παρακολουθήσετε, αναφέροντας τον τίτλο τους..