Άλλη μία από τις "Ιστορικές βόλτες στην Αθήνα" αύριο - Free Sunday
Άλλη μία από τις "Ιστορικές βόλτες στην Αθήνα" αύριο

Άλλη μία από τις "Ιστορικές βόλτες στην Αθήνα" αύριο

Μια στοχαστική περιήγηση στα μεγάλα αφηγήματα της κλασικής Αθήνας που διαμόρφωσαν τον Δυτικό Πολιτισμό.

Η επινόηση του αρμονικού ρυθμού και ο Παρθενώνας, η αινιγματική γέννηση της τραγωδίας και το Θέατρο του Διονύσου, η πραγματωμένη ουτοπία της Δημοκρατίας, ο Άρειος Πάγος, η ανακάλυψη της φιλοσοφίας και η Ακαδημία του Πλάτωνα αποτελούν σταθμούς σε μια αξέχαστη διαδρομή.

Με οδηγό μας την ξεχωριστή αφήγηση του Θανάση Τριαρίδη,  εξετάζουμε τον τρόπο με τον οποίο πολλούς αιώνες αργότερα η Δύση κατανόησε τον κλασικό κόσμο προσδιορίζοντας και ταυτοποιώντας τον εαυτό της. Ωστόσο η ιστορία της πόλης δεν εξαντλείται σε αυτά: περπατώντας στον δρόμο του Πικιώνη αντικρίζουμε σε επάλληλα στρώματα δυο χιλιάδες χρόνια αδιάκοπης ιστορίας, συναντούμε τον Απόστολο Παύλο και τον Αντρέ Μαρλώ, μιλάμε για το Βυζάντιο και την Οθωμανική Αυτοκρατορία, αναλύουμε το τέχνημα της δημιουργίας της νεώτερης Ελλάδας και στεκόμαστε κριτικά στο αφήγημα της ελληνικότητας για να εκβάλουμε στη ματωμένη καρδιά του ρομαντισμού: στον Λόρδο Μπάιρον και στον ανεπανάληπτο θρύλο του που αιμορραγεί εξακολουθητικά στο παγκόσμιο φαντασιακό.

~ Info:

Ημέρα: Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

Ώρα: 11 πμ

Σημείο συνάντησης: Άγαλμα Μακρυγιάννη (οδός Διονυσίου Αεροπαγίτου)

Συμμετοχή: 15 ευρώ

Κρατήσεις:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Πληροφορίες: 6937160705, 6978186901 

Η πολιτισμική σύμπραξη Athens Walking Stories είναι μια ευρεία πλατφόρμα παραγωγής πολιτισμικών προϊόντων με κέντρο την πόλη της Αθήνας οι οποίες όμως συχνά εκτείνονται και έξω από αυτήν. Στοχαστικές περιηγήσεις, εξορμήσεις, ταξίδια επιχειρούν μια άλλη οπτική περιήγησης στο αστικό τοπίο αλλά και μια άλλη οπτική ταξιδιού στον πολυσύνθετο κόσμο μας.