Σεούλ: Ένα κύμα-οφθαλμαπάτη - Free Sunday
Σεούλ: Ένα κύμα-οφθαλμαπάτη

Σεούλ: Ένα κύμα-οφθαλμαπάτη

Ένα γιγαντιαίο ενυδρείο με κύματα που σκάνε συνεχώς και αδιαλείπτως εμφανίστηκε στο υπό κανονικές συνθήκες πολυσύχναστο κέντρο της Σεούλ. Αν και το θέαμα τρομάζει, δεν υπάρχει κίνδυνος να πέσουν οι τόνοι νερού πάνω σε διερχόμενο. Η υπερυψωμένη δεξαμενή είναι μια γιγαντιαία αναμορφική οφθαλμαπάτη.

 

Η περιοχή Gangnam-gu είναι το ισοδύναμο των Times Square για την πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας. Και είναι η πρώτη ζώνη ελεύθερων διαφημιστικών οθονών της χώρας. Εδώ, τεράστιου μεγέθους οθόνες LED έχουν τοποθετηθεί στις προσόψεις κτηρίων και μεταδίδουν εικόνα 18 ώρες το εικοσιτετράωρο. Ένα από τα πιο διάσημα για αυτόν τον λόγο κτήρια είναι το άτριουμ COEX, γνωστό και ως η Μέκκα της K-pop. Οι διαστάσεις της οθόνης που αγκαλιάζει το κτήριο είναι 80 μέτρα πλάτος και 23 μέτρα ύψος. Από καιρού εις καιρόν, η οθόνη δείχνει περιεχόμενο «Korean Waves». Γι' αυτή την οθόνη, η με έδρα τη Σεούλ d'strict δημιούργησε την αναμορφική οφθαλμαπάτη στην οποία έδωσε την ταιριαστή επωνυμία «Wave».
 
Η αναμορφική εικόνα ή αναμορφική οφθαλμαπάτη -τις απαρχές της συναντάμε την περίοδο της Αναγέννησης- είναι μια παραμορφωμένη προβολή που γίνεται αντιληπτή από συγκεκριμένο σημείο θέασης. Στη βάση αυτής της αρχής, η d'strict δημιούργησε το «Wave», ένα πραγματικό κύμα που προβάλλεται στις γιγαντιαίες οθόνες να σκάει πάνω στο γυαλί, γεννώντας φόβο στον περαστικό ότι θα τον καταπιεί. Μοιάζει σαν το λυσσασμένο νερό να έχει τη δύναμη να σπάσει το γυαλί και να πλημμυρίσει τους σχεδόν άδειους, σήμερα, λόγω της πανδημίας δρόμους. Ωστόσο, παρόλο που η εγκατάσταση συνοδεύεται από υποβλητικό ήχο, δεν υπάρχει κανένας φόβος.