Ρετρό στην ομίχλη: Μια περιήγηση στον κόσμο της Αγκάθα Κρίστι - Free Sunday
Ρετρό στην ομίχλη: Μια περιήγηση στον κόσμο της Αγκάθα Κρίστι

Ρετρό στην ομίχλη: Μια περιήγηση στον κόσμο της Αγκάθα Κρίστι

«Ένα από τα πιο τυχερά πράγματα που μπορούν να συμβούν στη ζωή είναι να έχεις μια ευτυχισμένη παιδική ηλικία», έλεγε. Και εκείνη είχε μια πολύ ευτυχισμένη παιδική ηλικία. Κοσμοπολίτισσα, πολυταξιδεμένη, παθιασμένη σέρφερ, εθελόντρια νοσοκόμα και ερασιτέχνης αρχαιολόγος, με δύο γάμους στο ενεργητικό της και μία εξαφάνιση 11 ημερών, η Αγκάθα Κρίστι διέγραψε τη δική της τροχιά στα πράγματα, είδε τα βιβλία να πουλούν πολλά εκατομμύρια αντίτυπα, να γίνονται και να ξαναγίνονται ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, λατρεύτηκε από τους αναγνώστες της, δέχτηκε σκληρή κριτική ακόμη και από ομότεχνους  και μέχρι πρόσφατα απουσίαζε από όλες τις ιστορίες της βρετανικής λογοτεχνίας μένοντας εκτός του κανόνα.

Το έργο της ωστόσο επανεκτιμάται, τα διδακτορικά, οι μελέτες  πληθαίνουν, ακόμη και κάποιες φεμινιστικές αναγνώσεις ενώ μια νέα πρόσληψη των κλασικών της ηρώων όπως ο Ηρακλής Πουαρώ και η Μις Μαρπλ δείχνουν πως είναι έτοιμοι να συναρπάσουν και τους αναγνώστες του 21ου αιώνα

Η Εύη Καρκίτη προσεγγίζει τη δημοφιλέστερη συγγραφέα όλων των εποχών με κριτική διάθεση κι ας παραδέχεται πως της είναι αδύνατον να αντισταθεί στη σαγήνη του άστρου της που δεν λέει να δύσει.

Όχημά μας για μια ακόμη φορά  η διαδικτυακή πλατφόρμα Zoom στην οποία γίνονται οι e-δράσεις της  Thessaloniki Walking Tours και της Athens Walking Stories με τίτλο Rembrandt and the Cat!

Παρασκευή 22 Μαΐου

Πλατφόρμα Zoom

Ώρα: 19:00- 21:00

Συμμετοχή: Ελεύθερη

Πληροφορίες /Δηλώσεις συμμετοχής: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Η διαδικτυακή πλατφόρμα πολιτισμού Rembrandt and the Cat (διαδικτυακή μετεξέλιξη των πολιτισμικών εταιριών Thessaloniki Walking Tours και Athens Walking Stories) ξεκίνησε τις δράσεις της την Άνοιξη του 2020. Στόχος της είναι η δημιουργία διαδικτυακών πολιτισμικών προϊόντων (σεμινάρια λογοτεχνίας, τέχνης και ιστορίας, δημόσιες συζητήσεις, εικονικές περιηγήσεις και ταξίδια, διαδικτυακές παραστάσεις και performances κ. α.)