Ανασχηματισμός στο τηλεοπτικό τοπίο - Free Sunday
Ανασχηματισμός στο τηλεοπτικό τοπίο
Στη μάχη για τη νέα τηλεοπτική σεζόν μπαίνουν τα κανάλια μετά την πανδημία.

Ανασχηματισμός στο τηλεοπτικό τοπίο

Με τον κορονοϊό να βρίσκεται σε ύφεση και τη ζωή να επιστρέφει σταδιακά σε κανονικούς ρυθμούς, στο τηλεοπτικό τοπίο έχουν ξεκινήσει οι ζυμώσεις για την επόμενη σεζόν. Μετακινήσεις στελεχών και παρουσιαστών, νέες σειρές και επαναπρογραμματισμός εκπομπών που δεν προβλήθηκαν εξαιτίας της πανδημίας.

Αλλαγές στα δελτία

Στο κανάλι Open αναζητούν το πρόσωπο που θα λάβει τη θέση της δημοσιογράφου Νίκης Λυμπεράκη η οποία παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο, ωστόσο η εγκυμοσύνη της θα τη βγάλει εκτός αγωνιστικής δράσης για κάποια περίοδο. Τη συνεργασία της με τον σταθμό ανανέωσε για δύο χρόνια η Φαίη Μαυραγάνη, η οποία κάθε Σαββατοκύριακο παρουσιάζει με επιτυχία την πρωινή ενημερωτική εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει».

Στο Mega φήμες λένε πως η Δώρα Αναγνωστοπούλου στη θέση του κεντρικού δελτίου δεν ικανοποίησε τη διοίκηση, χωρίς προς το παρόν να γίνονται κινήσεις για την αντικατάστασή της.

Στην ΕΡΤ τα πράγματα είναι ρευστά, καθώς τα ποσοστά του κεντρικού δελτίου δεν αυξήθηκαν με την αλλαγή της ώρας προβολής του, ενώ δεν αποκλείεται τη νέα σεζόν να επανέλθει στη θέση του παρουσιαστή ο Αντώνης Αλαφογιώργος ή ο Προκόπης Δούκας. Ακούγεται μάλιστα έντονα το όνομα του Γιάννη Τρουπή για τη διεύθυνση Ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης.

Στον ΑΝΤ1 συνεχίζει ο Νίκος Χατζηνικολάου, ο οποίος ανανέωσε το συμβόλαιό του για τα επόμενα δύο χρόνια, ενώ εκτός από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού θα συνεχίσει να παρουσιάζει και την εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω».

Σειρές και ριάλιτι

Οι «8 λέξεις», από τις πιο δυνατές σειρές του ΣΚΑΪ, θα επιστρέψουν τη νέα σεζόν, όπως και το ριάλιτι «Big Brother», που δεν ξεκίνησε ποτέ λόγω κορονοϊού και καραντίνας. Στη μαγειρική επίσης θα επενδύσει κατά τη νέα σεζόν το κανάλι του Παλαιού Φαλήρου, αφού, όπως αναφέρθηκε πρόσφατα στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ενδέχεται να ξεκινήσει τη δική της εκπομπή στον ΣΚΑΪ, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και ένα ριάλιτι μαγειρικής στο κανάλι.

Από την άλλη, προγραμματίζεται η προβολή του talent show «The Masked Singer» με παρουσιαστή τον Σάκη Ρουβά και κριτές τους Χάρη Βαρθακούρη, Νίκο Μουτσινά και Τάμτα. Το εν λόγω σόου πιθανότατα θα προβληθεί κατά το δεύτερο μισό της επόμενης τηλεοπτικής σεζόν.

Στον ΑΝΤ1 μέχρι στιγμής είναι ευχαριστημένοι από τις σειρές και τα προγράμματα που προβάλλονται στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης. Για την επόμενη σεζόν θα γυριστεί μία δραματική σειρά και ενδεχομένως δύο κωμωδίες, ενώ οι σειρές «Άγριες Μέλισσες», «Καφέ της Χαράς» και «Πέτα τη φριτέζα», οι εκπομπές της Φαίης Σκορδά και του Γρηγόρη Αρναούτογλου αλλά και το «Still Standing» θα συνεχιστούν κανονικά.

Στον Alpha προσπαθούν να διαχειριστούν την απώλεια της Ελένης Μενεγάκη, η οποία αποφάσισε να εγκαταλείψει την τηλεόραση, οπότε την επόμενη σεζόν δεν θα τη δούμε σε κάποιον τηλεοπτικό σταθμό. Οι επικρατέστερες πληροφορίες θέλουν την όμορφη Ηλιάνα Παπαγεωργίου να αντικαθιστά την Ελένη Μενεγάκη, παρουσιάζοντας στον Alpha ένα μαγκαζίνο που θα αναφέρεται περισσότερο στις γυναίκες. Ο τηλεοπτικός σταθμός απέστειλε μια φωτογραφία της Ηλιάνας Παπαγεωργίου, επιβεβαιώνοντας τη συνεργασία του μαζί της.

Στο πρόγραμμα του Alpha θα ενσωματωθεί κι ένα ριάλιτι γνωστό στο εξωτερικό, ο «Εργένης», όπου όμορφες γυναίκες προσπαθούν να εντυπωσιάσουν έναν αμετανόητο εργένη και να τον κάνουν να τις ερωτευτεί. Το εν λόγω ριάλιτι στο εξωτερικό περιλαμβάνει πολλές πιπεράτες και ακατάλληλες σκηνές, κάτι που δεν γνωρίζουμε αν θα επιτρέψουν οι ιθύνοντες του Alpha. Η ώρα προβολής του, πάντως, δεν θα είναι και πολύ νωρίς, ενώ το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα έρθει να ανταγωνιστεί το «Big Brother» του ΣΚΑΪ και το «GNTM» του Star, το οποίο θα περιλαμβάνει και άντρες την επόμενη σεζόν.

Στο Open προγραμματίζουν ένα ριάλιτι με τίτλο «Δικαστήριο Μόδας», το οποίο θα παρουσιάζει η Μαρία Μπακοδήμου και θα μπει απέναντι από το «Shopping Star» του Star. Η εκπομπή, αν όλα πάνε καλά, θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.

Η συνδρομητική τηλεόραση

Η Nova εμπλουτίζει το πρόγραμμά της με την προσθήκη των τηλεοπτικών καναλιών Insight TV, που απευθύνεται στους τηλεθεατές οι οποίοι αγαπούν την περιπέτεια, My Zen TV, που θέτει στο επίκεντρο την υγεία και την ψυχική ευεξία, Viasat History, ένα κανάλι με ιστορικά ντοκιμαντέρ, και Food network για τις γαστρονομικές συνήθειες όλων των χωρών του κόσμου. Παράλληλα, προστίθεται και το κανάλι Nova Summer Kids που κάθε βράδυ θα προβάλλει δύο παιδικές μεταγλωττισμένες ταινίες. Τέλος, από 6 Ιουνίου αρχίζουν οι αγώνες ποδοσφαίρου του ελληνικού πρωταθλήματος στα κανάλια Novasports.

Το πρόγραμμά της ενισχύει και η Cosmote TV, κυρίως με σειρές του BBC και πολλά σίριαλ από τις σκανδιναβικές χώρες. Στόχος των μεγαλύτερων συνδρομητικών καναλιών είναι να εμπλουτίσουν το περιεχόμενό τους ώστε να ανταγωνιστούν το Netflix, που πλέον έχει την πρωτοκαθεδρία όσον αφορά τη συνδρομητική τηλεόραση και μάλιστα ενισχύθηκε ιδιαίτερα κατά την καραντίνα.