Κλεμμένο το Stairway to Heaven - Free Sunday
Κλεμμένο το Stairway to Heaven

Κλεμμένο το Stairway to Heaven

Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν την οικογένεια του Randy Wolfe που έχει μηνύσει τους Led Zeppelin ισχυριζόμενη ότι η αρχή του Stairway to Heaven είναι κλεμμένη, ανακοίνωσαν ότι οι πελάτες τους είναι πρόθυμοι να συμβιβαστούν για το ποσό του 1 εκ. δολαρίων.
Αλλιώς ο τραγουδιστής της μπάντας, Robert Plant, και ο κιθαρίστας, ο Jimmy Page, θα βρεθούν αντιμέτωποι με ενόρκους στις ΗΠΑ και να τους πείσουν ότι το κλασικό κομμάτι του 1971, είναι δικής τους εμπνεύσεως. Ο εκπρόσωπος της οικογένειας του Wolfe,  καταγγέλλει ότι ο Page εμπνεύστηκε το  Stairway to Heaven ακούγοντας το τραγούδι Taurus,  στις κοινές περιοδείες που έκαναν το 1968 και το 1969. Οι δικηγόροι των Led Zeppelin υποστηρίζουν ότι οποιαδήποτε ομοιότητα μεταξύ των δύο τραγούδια είναι αποτέλεσμα μιας κοινής μουσικής δομής που υπάρχει εδώ και αιώνες.
Σύμφωνα με το Bloomberg News, η προσφορά για συμβιβασμό απαιτεί ο Randy να αναγνωριστεί ως  συνδημιουργός του τραγουδιού και να συμμετέχει σε μελλοντικά έσοδα από τις πωλήσεις, αλλάζοντας έτσι την μουσική ιστορία. Η συνέχεια στις δικαστικές αίθουσες.