Ο «Απερίσκεπτος Πλοηγός» του Γιώργου Ανδρέου - Free Sunday
Ο «Απερίσκεπτος Πλοηγός» του Γιώργου Ανδρέου

Ο «Απερίσκεπτος Πλοηγός» του Γιώργου Ανδρέου

Τον ποιητικό κόσμο του Γιώργου Ανδρέου παρουσιάζει η Μικρή Άρκτος. Συνολικά, τα σαράντα ποιήματα που περιλαμβάνονται στην συλλογή αποτελούν συγκεντρωμένη ύλη πολλών ετών εργασίας.

o_aperiskeptos_plohgos

Ο Γιώργος Ανδρέου μας έχει δώσει κατά καιρούς σημαντικά δείγματα γραφής καθώς έχει γράψει στίχους σε περισσότερα από εκατό τραγούδια ενώ στις δισκογραφικές του δουλειές είναι εμφανής η αγάπη του για την ποίηση.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τον δίσκο «Χελιδόνια της βροχής» που κυκλοφόρησε το 2000 όπου «έντυσε» μουσικά ποιήματα του Διονύση Καρατζά.

Με αφορμή την κυκλοφορία της πρώτης ποιητικής του συλλογής ο Γιώργος Ανδρέου σημειώνει: «Αγαπώ βαθειά την ποίηση. Την Ποίηση. Είναι η ελευθερία του τρόπου της που με συναρπάζει, η σωτηρία που απλόχερα χαρίζει από την βασανιστική κυριολεξία της γλώσσας. Η γλώσσα με την ποίηση λυτρώνεται.

Μια λέξη δεν είναι πια ένα αντικείμενο, μια έννοια, ένας τύπος. Μια λέξη είναι Μια Λέξη. "Ο Απερίσκεπτος Πλοηγός" είναι το βιβλίο μου, η δέλτος μου. Την έχω χωρίσει (αυθαίρετα, αθώα) σε τέσσερα μέρη. Σχεδόν σαράντα ποιήματα, μια ολόκληρη ζωή».

Ο δαίμονας Χρόνος συνομιλεί στον Απερίσκεπτο Πλοηγό με όνειρα, εφιάλτες, βιώματα και ιστορίες, ξεγυμνώνοντας αυταπάτες, επανενδύοντας  αφηγήσεις ή αποκαλύπτοντας εκ νέου χαμένους ορίζοντες προκειμένου να οδηγήσει το ταξίδι μιας ζωής στην πορεία της συνείδησής της, δηλαδή στην βαθύτερη κατανόησή της.

«Ο Απερίσκεπτος Πλοηγός» θα παρουσιαστεί στο Κελάρι του Athenaeum την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στις 19:30.

Ο Γιώργος Ανδρέου θα συνομιλήσει με τον Παρασκευά Καρασούλο για την έκδοση της ποιητικής συλλογής του.

Είσοδος Ελεύθερη