Γιάννα Φαφαλιού: Βιογραφικό σε α' πρόσωπο - Free Sunday
Γιάννα Φαφαλιού: Βιογραφικό σε α' πρόσωπο

Γιάννα Φαφαλιού: Βιογραφικό σε α' πρόσωπο

Η τραγουδίστρια Γιάννα Φαφαλιού, ξανασυστήθηκε μουσικά στο κοινό μέσα από τη συμμετοχή της στο talent show του ΑNT1 «Rising star».

Ο Κώστας Μακεδόνας όχι μόνο την επέλεξε στην ομάδα του κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού αλλά την επέλεξε να είναι και μαζί του κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής του περιοδείας.

Με αφορμή τη συμμετοχή της στη συναυλία του Κώστα Μακεδόνα στο Βεάκειο θέατρο στις 7 Ιουλίου, η Γιάννα Φαφαλιού, η οποία ασκεί και το επάγγελμα της ψυχολόγου συστήνεται στους αναγνώστες του FreeSunday.gr.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Χίο. Από μικρή ασχολήθηκα με τη μουσική στο Ωδείο Χίου και σε ηλικία 8 ετών έδωσα την πρώτη μου συναυλία, όπου και πήρα το «βάπτισμα του πυρός» στο τραγούδι.

Σπούδασα Ψυχολογία στη Φιλοσοφική Αθηνών, την οποία ασκώ επαγγελματικά εδώ και πολλά χρόνια, παράλληλα με τις μουσικές μου δραστηριότητες.

εξώφυλλο s

Ως φοιτήτρια ξεκίνησα συνεργασίες με σπουδαίους καλλιτέχνες όπως Παντελή Θαλασσινό, Βασίλη Λέκκα, αργότερα ήρθε η ροκ σκηνή για δύο χρόνια στο «Σταυρό του Νότου» και μετέπειτα η συμμετοχή μου στην Eurovision του 2004, στο πλευρό του Σάκη Ρουβά.

Ακολούθησαν συνεργασίες με το Στέλιο Ρόκκο, το Γιάννη Βαρδή και ρεσιτάλ για κιθάρα- φωνή στο πλευρό του Παναγιώτη Μάργαρη.

Δισκογραφικά έχω υπάρξει στο cd-single «O Άλλος» σε μουσική Κωστή Ζευγαδέλλη και στίχους Γιώτας Βασιλακοπούλου για μια ταινία της Λουκίας Ρικάκη και πολύ πρόσφατα συμμετείχα με δύο τραγούδια στην ποιητική συλλογή της Στέλλας Πετρίδου «θάλασσα και Ουρανός», όπου και ξεχώρισε (και βραβεύτηκε) το ντουέτο «Η Ξενιτιά» μαζί με το Νίκο Καλλίνη.

Πρόσφατα μας «ξανασυστήθηκα» τηλεοπτικά και μουσικά μέσα από τη συμμετοχή μου στο talent show «Rising Star» του ΑΝΤ1 και σε λίγες μέρες κυκλοφορεί από τη HEAVEN MUSIC το Digital Single «Μια γυναίκα μόνο ξέρει να σου πει» των «ΕΚΕΙΝΟΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ», ένα remake του γνωστού αγαπημένου τραγουδιού, ενορχηστρωμένο από το Λεωνίδα Τζίτζο, που εύχομαι να αγαπηθεί εξίσου όπως το πρωτότυπο!