Σαββέρια Μαργιολά: «Η μουσική με έχει απορροφήσει ολοκληρωτικά» - Free Sunday
Σαββέρια Μαργιολά: «Η μουσική με έχει απορροφήσει ολοκληρωτικά»

Σαββέρια Μαργιολά: «Η μουσική με έχει απορροφήσει ολοκληρωτικά»

Με την μουσική παράσταση με τον τίτλο «σε ποια θάλασσα αρμενίζεις» η τραγουδίστρια Σαββέρια Μαργιολά πραγματοποιεί το φετινό καλοκαίρι μια σειρά συναυλιών σε όλη την Ελλάδα.

Για τις 7 Αυγούστου έχει ετοιμάσει με τον Θοδωρή Κοτονιά ένα αφιέρωμα στον Νίκο Παπάζογλου στα Λιπάσματα στην Δραπετσώνα.

Με αφορμή τις συναυλίες αλλά και την πρόσφατη κυκλοφορία του τρίτου δίσκου της η Σαββέρια Μαργιολά μίλησε στο Free-Sunday.gr.

margiola

Αρχικά, θα ήθελα να μας πείτε πώς προέκυψε η ενασχόλησή σας με το χώρο της μουσικής. Κατά πόσο σας επηρέασε το γεγονός ότι κατάγεστε από μουσική οικογένεια;

Κατάγομαι από μουσική οικογένεια από την μεριά του πατέρα μου. Από τα πρώτα χρόνια της ζωής μου ακούω τη μουσική μέσα στο σπίτι μας, τους ήχους από το μπουζούκι του πατέρα μου, το βιολί του παππού μου... Αυτό το μουσικό περιβάλλον με επηρέασε πολύ βαθιά και καλλιέργησε την αγάπη μου για τη μουσική. Πολύ γρήγορα η αγάπη αυτή έγινε ανάγκη, καθημερινότητα και η μουσική αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου.

Για το φετινό καλοκαίρι έχετε προγραμματίσει μια σειρά συναυλιών σε όλη την Ελλάδα. Τι ακριβώς θα παρουσιάσετε;

Εδώ και τρία χρόνια με την ομάδα μου δίνουμε παραστάσεις εντός και εκτός Αθηνών. Έτσι μας βρίσκει και το φετινό καλοκαίρι να ταξιδεύουμε σε όλη την Ελλάδα παρουσιάζοντας την καλοκαιρινή μας παράσταση με τίτλο «Σε ποια θάλασσα αρμενίζεις» με αφορμή το ομότιτλο τραγούδι που εμπεριέχεται στη δεύτερη δισκογραφική μου δουλειά και έχει αγαπηθεί πάρα πολύ από τον κόσμο. Η παράσταση μας περιλαμβάνει τραγούδια από την προσωπική μου δισκογραφία όπως το «Σε ποια θάλασσα αρμενίζεις», τη «Νοσταλγία», το «Παρκάρω απέναντι» αλλά και πολλές ακόμα διασκευές από γνωστά και πολύ αγαπημένα κομμάτια άλλων καλλιτεχνών όπως του Σ. Μάλαμα, του Γ. Χαρούλη, του Δ. Σαββόπουλου, του Μ. Θεοδωράκη. Είναι ένα πρόγραμμα γεμάτο εναλλαγές, που κουβαλάει τον προσωπικό μου ήχο και ύφος. Είναι η δική μου γιορτή.

Στις 7 Αυγούστου στη Δραπετσώνα, θα πραγματοποιήσετε μία συναυλία παρέα με τον Θοδωρή Κοτονιά αφιερωμένη στα τραγούδια του Νίκου Παπάζογλου. Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία και η επιθυμία για το συγκεκριμένο αφιέρωμα;

Με το Θοδωρή είμαστε φίλοι και αγαπιόμαστε πολύ. Αρκετό καιρό πριν είχαμε συζητήσει σχετικά με το ότι θα μας άρεσε να συνευρεθούμε καλλιτεχνικά και να κάνουμε κάτι παρέα. Η αγάπη και ο θαυμασμός και των δυο μας για τον Παπάζογλου και το έργο του μας έφερε την ιδέα στο μυαλό και έτσι αρχίσαμε να στήνουμε μια παράσταση αφιερωμένη στο Νικόλα. Μια από τις συναυλίες που θα δώσουμε θα είναι στις 7/8 στη Δραπετσώνα, στα Λιπάσματα, σ’ αυτόν τον εξαιρετικό χώρο και είμαι ενθουσιασμένη.

margiola afissa

Δισκογραφικά, τι ετοιμάζετε;

Πριν από λίγους μήνες κυκλοφόρησε η τρίτη μου δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Ερωτογραφία». Μια δουλειά στην οποία συμμετέχουν πολλοί αγαπημένοι συνθέτες και στιχουργοί με σπουδαία πορεία στον καλλιτεχνικό χώρο. Στην «Ερωτογραφία» αποτυπώνεται το δυνατό συναίσθημα του έρωτα, σε όλες του τις εκφάνσεις, τη χαρά, τη λύπη, τη νοσταλγία, το παράπονο, την προσμονή... και συνδυάζονται ήσυχες μπαλάντες, έντεχνα και πιο λαϊκά τραγούδια.
Επίσης πρόσφατα κυκλοφόρησε η δισκογραφική δουλειά του τραγουδοποιού Πέτρου Βεντουρή στην οποία συμμετέχω με το ντουέτο « Σε λίγο ξημερώνει», μια πολύ όμορφη μπαλάντα την όποια έχω αγαπήσει πολύ.
Τα επόμενα σχέδια μου περιλαμβάνουν την κυκλοφορία ενός τραγουδιού με παραδοσιακά στοιχεία που έρχεται από τη συμμετοχή μου στο δίσκο που ετοιμάζει το συγκρότημα «Έτερον ήμισυ» και παράλληλα με αυτό παρέα με τον στενό μου συνεργάτη Μάριο Μούρμουρα βρισκόμαστε στη διαδικασία παραγωγής ενός καινούργιου μουσικού project το οποίο καλώς εχόντων των πραγμάτων θα κοινοποιήσουμε μέσα στο χειμώνα.

Έχετε σπουδάσει Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έχετε κάνει και μεταπτυχιακό στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σκεφτήκατε να ασχοληθείτε επαγγελματικά με το αντικείμενο σπουδών σας παράλληλα με το τραγούδι;

Οι σπουδές μου ήταν συνειδητή επιλογή στο πλαίσιο της προσωπικής μου εξέλιξης. Για πολλά χρόνια πανεπιστήμιο και μουσική κινούνταν παράλληλα. Έκτοτε δεν κυνήγησα την επαγγελματική αποκατάσταση σχετικά με το αντικείμενο των σπουδών μου. Η μουσική με έχει απορροφήσει ολοκληρωτικά. Αισθάνομαι απόλυτα δοσμένη σ’ αυτήν και παρόλο που σήμερα είναι δύσκολο να βιοποριστεί κανείς μέσα από τη μουσική αρνούμαι να συνδυάσω το οτιδήποτε μπορεί να με αποσπάσει από αυτήν.

Έχετε συνεργαστεί μεταξύ άλλων με την Χαρούλα Αλεξίου, τον Γιώργο Νταλάρα, τον Σωκράτη Μάλαμα και τον Κώστα Μακεδόνα. Τι έχετε αποκομίσει από αυτές τις συνεργασίες;

Αισθάνομαι πολύ τυχερή που μου δόθηκε η ευκαιρία να συνεργαστώ με τόσο σπουδαίους καλλιτέχνες στα πρώτα μου βήματα. Κάθε μια γέμισε το δρόμο μου με εφόδια που με βοήθησαν να εξελιχθώ ουσιαστικά, να χτίσω τη δική μου καλλιτεχνική προσωπικότητα και να αποκτήσω γερές βάσεις για τα επόμενα καλλιτεχνικά μου βήματα.

Κλείνοντας, τι είναι για εσάς το τραγούδι;

Το τραγούδι για μένα είναι καθημερινότητα, ανάγκη, έκφραση, ψυχοθεραπεία, η ζωή μου.