Μουσικά ραντεβού στην Τεχνόπολη - Free Sunday
Μουσικά ραντεβού στην Τεχνόπολη

Μουσικά ραντεβού στην Τεχνόπολη

Μετά από ένα μαγευτικό καλοκαίρι με αξέχαστες συναυλίες στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, ακολουθεί ένα πολλά υποσχόμενο φθινόπωρο με ένα πλούσιο συναυλιακό πρόγραμμα, σχεδιασμένο για να καλύψει και να ικανοποιήσει πολλές και διαφορετικές διαθέσεις και προτιμήσεις.

Η πολυαναμενόμενη συνάντηση των Locomondo με τον «χειμαρρώδη βάσκο τραγουδιστή», Tonino Carotone, θα λάβει χώρα την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου. Η φαντασία των Locomondo, που έρχονται με δύο νέα τραγούδια στις «αποσκευές» τους, παντρεύει τα παραδοσιακά όργανα του ρεμπέτικου με τη μουσική κουλτούρα της Λατινικής Αμερικής και την ξεχωριστή ερμηνεία του Carotone και η ατμόσφαιρα γεμίζει με μία υπέροχη μίξη ηχοχρωμάτων.

1 min

Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, θα έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε δύο ξεχωριστές συναυλίες στην ίδια σκηνή αλλά και απρόσμενες συμπράξεις και διασκευές. Οι εμβληματικές φιγούρες του εγχώριου ροκ γίγνεσθαι, ο Γιάννης Αγγελάκας και ο Παύλος Παυλίδης με τους B-Movies, μας καλούν στο δικό τους ταξίδι «από γιορτή σε γιορτή».

2 min

Το 8ο Djangofest της Αθήνας, Athens Gypsy Jazz Festival, επιστρέφει μαζί με το Meet Market και πολλές παράλληλες δράσεις για όλες τις ηλικίες στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων στις 16 & 17 Σεπτεμβρίου με ελεύθερη είσοδο. Η καθιερωμένη πια γιορτή της gypsy jazz μας προσκαλεί σε ένα διήμερο αφιερωμένο στη μουσική του θρυλικού Django Reinhardt που μεσουράνησε στην Ευρώπη τις δεκαετίες του '30 -'40 με τις πρωτότυπες συνθέσεις του και την απίστευτη δεξιοτεχνία του και  δημιούργησε ένα νέο ρεύμα της τζαζ, ολοζώντανο μέχρι σήμερα.

Η Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου θα είναι… μία μέρα σε μία «σχεδία». Στην καθιερωμένη πλέον συναυλία του περιοδικού δρόμου «σχεδία» θα ενώσουν τις φωνές τους οι: Ελευθερία Αρβανιτάκη, Σπύρος Γραμμένος, Στάθης Δρογώσης, Μέλισσες, Gadjo Dilo, Μανώλης Φάμελλος και Μαριέττα Φαφούτη. Στο φετινό εμπλουτισμένο πρόγραμμα θα έχουμε τη χαρά να απολαύσουμε και θεατρικές παραστάσεις, εργαστήρια, παιχνίδια και άλλες καλλιτεχνικές και αθλητικές δραστηριότητες που θα μας φέρουν όλους ακόμα πιο κοντά.

3 min

Και την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου στη σκηνή που όλα μπορούν να συμβούν θα βρίσκεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα μία άλλη μεγάλη μας αγάπη, ο ταλαντούχος 26χρονος Tom Odell που έχει κατακτήσει την κορυφή σε ακροαματικότητα αλλά και τις καρδιές όλων. Οι συστάσεις είναι περιττές, οι μελωδίες του απέριττες και η ανυπομονησία μας μεγάλη.

4 min