Βικτωρία Ταγκούλη: Πρέπει πρώτα να αλλάξουμε ο καθένας ξεχωριστά και αυτό θα φέρει και την γενικότερη αλλαγή. - Free Sunday
Βικτωρία Ταγκούλη: Πρέπει πρώτα να αλλάξουμε ο καθένας ξεχωριστά και αυτό θα φέρει και την γενικότερη αλλαγή.

Βικτωρία Ταγκούλη: Πρέπει πρώτα να αλλάξουμε ο καθένας ξεχωριστά και αυτό θα φέρει και την γενικότερη αλλαγή.

Για μία και μοναδική εμφάνιση, η Βικτωρία Ταγκούλη θα εμφανιστεί την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου, στη μουσική σκηνή PassPort Κεραμεικός-Upstairs.

Στην παράσταση, που θα έχει τον τίτλο «Κουκίδα» όπως και ο επερχόμενος δίσκος της, η Βικτωρία Ταγκούλη θα μπλέξει τραγούδια που μοιάζουν διαφορετικά έχοντας όμως ως παρανομαστή το κοινό αίσθημα.

Στη συναυλία θα συμμετέχουν οι συνθέτες Στάθης Δρογώσης, Χρίστος Θεοδώρου, Θέμης Καραμουρατίδης, Ζαχαρίας Καρούνης, Δημήτρης Μαραμής και Σταύρος Σιόλας παρουσιάζοντας για πρώτη φορά ζωντανά τα τραγούδια που έγραψαν για την ερμηνεύτρια.

Με αφορμή το live αλλά και την επικείμενη κυκλοφορία του δίσκου, η Βικτωρία Ταγκούλη μίλησε στο FreeSunday.gr.

tagouli 2

Καταρχάς θα θέλαμε να μας πείτε λίγα λόγια για την εμφάνισή σας στο Passport Κεραμεικός. 

Στο Passport Κεραμεικός θα παρουσιάσω ένα live βασισμένο στον καινούριο μου δίσκο με τίτλο «Κουκίδα». Με βασικό κορμό τα καινούρια μου τραγούδια, έφτιαξα ένα πρόγραμμα το οποίο να έχει ερωτισμό και συγκίνηση. Πιστεύω ότι στις μέρες μας τα έχουμε ανάγκη και τα δύο γι’ αυτό και τα τραγούδια που πλαισιώνουν τον δίσκο έχουν αυτό το σκοπό.

Τι ακριβώς θα περιλαμβάνει ο επερχόμενος δίσκος σας;

Σ’ αυτόν το δίσκο είχα τη χαρά να μαζέψω υπέροχα τραγούδια. Ήθελα πολύ καιρό να κάνω έναν τέτοιο δίσκο και να συνεργαστώ με τους συγκεκριμένους συνθέτες και στιχουργούς και το φοβερό είναι ότι μου έδωσαν απλόχερα αυτά τα υπέροχα τραγούδια. Στο δίσκο συνεργάζομαι με τους συνθέτες Σταύρο Σιόλα, Θέμη Καραμουρατίδη, Χρίστο Θεοδώρου, Νεοκλή Νεοφυτίδη, Δημήτρη Μαραμή, Στάθη Δρογώση, Ζαχαρία Καρούνη και τους στιχουργούς Νίκο Μωραΐτη, Γεράσιμο Ευαγγελάτο, Μιχάλη Γελασάκη, Σταυρο Σταύρου, Χρήστο Κανελλόπουλο και τον ποιητή Μάνο Ελευθερίου .

Τόσο η παράσταση στο Passport Κεραμεικός όσο και ο δίσκος θα έχει τον τίτλο «Κουκίδα». Τι συμβολίζει για εσάς αυτή η έννοια;

Η «Κουκίδα» για μένα συμβολίζει τον κύκλο. Πιστεύω ότι τα πράγματα στη ζωή κάνουν κύκλους. Επίσης συμβολίζει τη σημαντικότητα τόσο της μεγάλης κλίμακας όσο και της μικρής.

Πρόκειται για τον πρώτο πολυσυλλεκτικό σας δίσκο όσον αφορά τους συνθέτες. Πώς προσλάβατε αυτήν την εμπειρία;

Η αλήθεια είναι ότι δεν τον αντιμετώπισα ως πολυσυλλεκτικό. Τόσο ενορχηστρωτικά όσο και ερμηνευτικά λειτούργησα σαν να είναι τραγούδια ενός συνθέτη. Αυτό βοήθησε στο να υπάρχει ομοιογένεια.

Πώς μπορεί ένας καλλιτέχνης να δημιουργεί και να εξελίσσεται στην Ελλάδα του σήμερα;

Δυστυχώς δύσκολα. Θέλει πάρα πολύ υπομονή, πολύ αγάπη και γερό στομάχι. Για να κάνεις ένα άλμπουμ πρέπει να αναλαμβάνεις εσύ την παραγωγή γιατί οι εταιρίες ως επί τω πλείστον το θέλουν έτοιμο, τα ραδιόφωνα με πολύ δυσκολία παίζουν πλέον καινούρια τραγούδια και το internet όσο καλό κι αν κάνει, δεν παύει να είναι ένας ωκεανός πραγμάτων.

Τελικά η τέχνη μπορεί να αλλάξει τον κόσμο;

Δεν ξέρω αν μπορεί να αλλάξει τον κόσμο, μπορεί όμως να αλλάξει τον καθένα μας, να μας κάνει πιο συνειδητούς με μεγαλύτερη ενσυναίσθηση, αγάπη για το περιβάλλον και τον συνάνθρωπό μας. Έτσι υπάρχει ελπίδα ο κόσμος να γίνει καλύτερος. Δυστυχώς, όλοι περιμένουμε η αλλαγή να έρθει απ΄ έξω κάτι το οποίο είναι αδύνατο να συμβεί. Πρέπει πρώτα να αλλάξουμε ο καθένας ξεχωριστά και αυτό θα φέρει και την γενικότερη αλλαγή.

ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΤΑΓΚΟΥΛΗ

«Κουκίδα»

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου

PassPort Κεραμεικός - Upstairs

Συμμετέχουν οι μουσικοί:

Χρίστος Θεοδώρου - ενορχήστρωση, πιάνο

Γιώτης Παρασκευαϊδης - ηλεκτρική κιθάρα

Διονύσης Βερβιτσιώτης - βιολί

Αντώνης Αρβανίτης - κοντραμπάσο

Βαγγέλης Παρασκευαϊδης - κρουστά, βιμπράφωνο

Επιμέλεια ήχου: Γιάννης Δαμιανός

INFO:

PASSPORT ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ Upstairs
Κεραμεικού 58 & Μαραθώνος, Αθήνα

Tηλέφωνο κρατήσεων 2105222203
www.pass-port.com.gr

Τιμές εισιτηρίων:
13 ευρώ (με μπύρα ή κρασί στο bar) – 20 ευρώ (με ποτό, σε τραπέζι)

Ηλεκτρικός | Σταθμοί Θησείο & Μοναστηράκι
Metro | Σταθμοί Μεταξουργείο, Κεραμεικός

Λεωφορεία | 049, 21, 813, 815, 838, 856, 914, Β18, Γ18
(πλησιέστερη στάση: IKA)