Η Ελένη Καρακάση παίρνει συνέντευξη από τον Γιώργο Αλτή - ή μήπως το αντίστροφο; - Free Sunday
Η Ελένη Καρακάση παίρνει συνέντευξη από τον Γιώργο Αλτή - ή μήπως το αντίστροφο;

Η Ελένη Καρακάση παίρνει συνέντευξη από τον Γιώργο Αλτή - ή μήπως το αντίστροφο;

Η Ελένη Καρακάση συναντά τον Γιώργο Αλτή, την Τετάρτη 14 Μαρτίου, στη Σφίγγα, σε ένα πρόγραμμα με πολλές εκπληξεις σε ήχο "Ντρίγκι Ντρίγκι Ώπα". Πότε γκάζι , πότε φρένο, πότε ηλεκτρικός,  πότε ακουστικός ήχος, τα ηχοχρώματα εναλλάσονται και αναβοσβήνουν δίνοντας σε τραγούδια πού όλοι έχουμε αγαπήσει μια ξεχωριστή λάμψη.


Από το "Όσοι έχουνε πολλά λεφτά" στου "Πόθου τ' αγρίμι", από το "Νταλκάς βαρύς" στο "Big Spender" και από τις "Γυναίκες" στο "Τικ τακ" και στο "Μηδέν". Όλα σε ατμόσφαιρα ψυχικής ανάτασης και "Ντρίγκι Ντρίγκι Ώπα". Οι δυό τους κουβεντιάζουν για τη συνεργασία τους και εμείς κρυφακούμε. 

 

Ελένη: Πώς προέκυψε η ιδέα για αυτή τη συνεργασία;

Γιώργος: Προέκυψε από έναν κοινό φίλο. Μου είπε ότι ταιριάζουμε και ότι θα είχε ενδιαφέρον μια τέτοια συνεργασία. Σε γνώριζα, βέβαια. ως ηθοποιό, αλλά μου άρεσες πάρα πολύ και ως τραγουδίστρια. Ήταν λοιπόν για μένα πρόκληση να σε γνωρίσω και να ζυμωθώ με μία καλλιτέχνιδα που εκτιμώ και ανήκει σε ένα διαφορετικό χώρο απο εμένα.

Γιώργος: Εσένα πώς σου φάνηκε η ιδέα αυτής της συνεργασίας;

Ελένη: Κοίτα, ο άνθρωπος που μου μίλησε για αυτή τη συνεργασία , ο Αλέξανδρος Καραμαλίκης, είναι ένας άνθρωπος που εμπιστεύομαι την κρίση του και τη λογική του. Όμως και εγώ σε γνώριζα και από την πιο παλιά σου δραστηριότητα, ως μέλος του κουαρτέτου μπουζουκιών Ραστ. Επειδή σε ήξερα μουσικά μέσα από την πορεία των Ράστ και ήξερα πόσο καλός μουσικός ήσουν, ήμουν θετική να γνωριστούμε και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε.

Γιώργος: Δεν είχες καθόλου ενδοιασμούς; 

Ελένη: Η αλήθεια είναι ότι είχα κάποιες αμφιβολίες, γιατί το καθαρό λαϊκό, ενώ είναι αγαπημένο είδος, θεωρώ ότι δεν είναι το είδος που μπορώ να υπηρετήσω καλύτερα. Ή δεν μου ταιριάζει υφολογικά και μουσικά. Όμως μου αρέσουν οι προκλήσεις και τα καινούργια πράγματα, παρά την αρνητικούρα που σου έβγαλα πολλές φορές! Εσύ με αντιμετώπισες με μεγάλη υπομονή...

Γιώργος: Και αγάπη.... 

Ελένη: Ναι. Και αγάπη. Μου άρεσε πάρα πολύ αυτό που άκουσα live στις "Χίλιες και δύο νύχτες". Είχα ακούσει τα τραγούδια που είχες ηχογραφήσει και μου άρεσαν πάρα πολύ. Ό ήχος του "Ντρίγκι ντρίγκι ώπα" είναι κάτι χαρούμενο και ανεβαστικό αλλά δεν ήξερα αν μου ταίριαζε εκατό τοις εκατό. Εμένα στο λαϊκό μου αρέσουν τα πιο σκοτεινά πράγματα, τα πιο εσωστρεφή. Από τη στιγμή, όμως, που υπήρχε η πρόθεση να ενωθούν τα δύο διαφορετικά στοιχεία, νομίζω ότι καταφεραμε και βρήκαμε τη χρυσή τομή και συνλειτουργήσαμε.

Ελένη: Θέλω να μου πεις ειλικρινά Γιώργο, πόσο εύκολη ήταν η συνεργασία σου με την Ελένη Καρακάση;

Γιώργος: Χα χα (γέλια). Από τις πρώτες φορές που μιλήσαμε στο τηλέφωνο, πριν ακόμα βρεθούμε από κοντά, με κέρδισες ως άνθρωπος. Είπα «εντάξει, με την Ελένη θα συνεργαστώ»! 

Ελένη: Ήμουν εύκολη συνεργάτης;

Γιώργος: Χμ ... εκεί που νομίζεις ότι η Ελένη είναι εύκολη στη συνεργασία της, εκεί σου βγάζει νύχια. Έχεις μια γλυκιά δυσκολία που όμως την πήρα ως καύσιμη ύλη. Έτσι πήγαμε παραπέρα. Έτσι συνδέσαμε πράγματα διαφορετικά. Έκει είναι η ομορφιά, στις καλοζυμωμένες διαφορές. Όσο για τη συνεργασία μας, εγώ έμαθα απο σένα. Είδα κάποια πράγματα από άλλη οπτική γωνία. 

Γιώργος: Εσύ μπορείς να μου πεις πόσο εύκολο ήταν να βρεθεί χρόνος για πρόβες;

Ελένη: Το πιο δύσκολο σε όλη την υπόθεση ήταν ο χρόνος. Ήμασταν δύο άγνωστοι άνθρωποι που έπρεπε να γνωριστούμε, για να μπορέσουμε να συνεργαστούμε και να φτάσουμε σε ένα κοινό αποτέλεσμα. Όταν είπαμε ότι θα κάνουμε τη συνεργασία εγώ ήμουν μόνο στο θέατρο Αλίκη στην παράσταση "Μάλιστα κύριε Ζαμπέτα". Ξαφνικά μου προέκυψε η συμμετοχή μου στο σήριαλ "Παρθένα Ζωή". Τότε ο χρόνος μου ελαχιστοποιήθηκε . Όλα τα πρωινά ήμουν στο σήριαλ και τα βραδινά στο θέατρο. Ευτυχώς τα καταφέραμε. Ότι κενό είχαμε βρισκόμασταν τις περισσότερες φορές μαζί, μετά εσύ με τα παιδιά και ελάχιστα όλοι μαζί.

Γιώργος: Τα καταφέραμε όμως!

Ελένη: Βέβαια και είμαι σίγουρη ότι έχει βγει ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα για τον κόσμο με πρόγραμμα και ήχο ¨Ντρίγκι ντρίγκι ώπα¨

Γιώργος : Είμαι σίγουρος ότι όποιος έρθει θα περάσει πάρα πολύ ωραία.

 

Η Ελένη Καρακάση και ο Γιώργος Αλτής στη Σφίγγα!

Τετάρτη 7 και 14 Μαρτίου

"Ντρίγκι Ντρίγκι Ώπα"

 

Μουσική σκηνή Σφίγγα

Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής

(είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)

Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149, 6987844845

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ώρα έναρξης: 21.30

Είσοδος σε τραπέζι: 12 ευρώ με μπύρα ή κρασί