Ζωή Παπαδοπούλου: «Είμαι ευτυχισμένη γιατί η τρίτη προσωπική μου δουλειά είναι η πιο αντιπροσωπευτική μου» - Free Sunday
Ζωή Παπαδοπούλου: «Είμαι ευτυχισμένη γιατί η τρίτη προσωπική μου δουλειά είναι η πιο αντιπροσωπευτική μου»

Ζωή Παπαδοπούλου: «Είμαι ευτυχισμένη γιατί η τρίτη προσωπική μου δουλειά είναι η πιο αντιπροσωπευτική μου»

Έχοντας στις αποσκευές της το νέο της album με τίτλο «Να ΄ρχεται η Άνοιξη», σε μουσική Χρήστου Νικολόπουλου και στίχους Λίνας Νικολακοπούλου, η Ζωή Παπαδοπούλου θα εμφανιστεί στις 23 Μαΐου στην μπουάτ «Απανεμιά».

Στο ιστορικό μαγαζί της οδού Θόλου, θα παρουσιάσει με τη συνοδεία του Αχιλλέα Γουάστωρ στο πιάνο, αγαπημένα τραγούδια από την ελληνική και την διεθνή μουσική σκηνή.

Με αφορμή το live και τον νέο της δίσκο, η ερμηνεύτρια μίλησε στο freesunday.gr.

 zoi papadopoulou 3

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η νέα σας δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Να ΄ρχεται η Άνοιξη». Πείτε μας λίγα λόγια.

Είμαι ευτυχισμένη γιατί η τρίτη προσωπική μου δουλειά είναι η πιο αντιπροσωπευτική μου η πιο ώριμη. Είναι η συνάντηση των δύο αυτών σπουδαίων δημιουργών, οι οποίοι με αγάπη με αγκάλιασαν κ εμπιστεύτηκαν την φωνή μου, ήμασταν για ενάμιση χρόνο ένα, όλοι μια παρέα, μοιραστήκαμε την ομορφιά της ολοκλήρωσης ενός δίσκου, όπως γίνονταν παλιά.

Πώς προέκυψε και πώς βιώσατε την συνεργασία σας με τον Χρήστο Νικολόπουλο και την Λίνα Νικολακοπούλου;

Έχω την χαρά τα τελευταία χρόνια να συνεργάζομαι με τον Χρήστο Νικολόπουλο, σε συναυλίες στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Έχω ζήσει την γενναιοδωρία του, την απλότητα του, από κοντά και για εμένα αυτή η γνωριμία μου έδωσε αλλά και μου δίνει σημαντικά μαθήματα ζωής, εντός και εκτός μουσικής. Με την Λίνα Νικολακοπούλου είχαμε γνωριστεί παλαιότερα, και μόλις αποφασίσαμε με τον Χρήστο Νικολόπουλο να προχωρήσουμε στον δίσκο, ψάχνοντας για τον ιδανικό στίχο, τον άμεσο, ζεστό, οικείο, βαθύ, διαχρονικό, αληθινό, το όνομα της ήταν αυτό που βγήκε αυτόματα και η χαρά και η τιμή ήταν τεράστια όταν αμέσως είπε το ναι. Τους αγαπώ τους θαυμάζω, ήταν για εμένα στιγμή που ονειρευόμουν και βγήκε αληθινή!

Βρίσκεστε αρκετά χρόνια στον χώρο της μουσικής και παρόλα αυτά η προσωπική σας δισκογραφία μετράει μόνο τρεις δίσκους. Για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό;

Ό,τι κάνω το σκέφτομαι, το επεξεργάζομαι, το αναλύω, γιατί αγαπώ και σέβομαι πάρα πολύ αυτό που έχω την χαρά να κάνω. Υπήρξε μεγάλη απόσταση χρονικά, αλλά δεν έγινε τυχαία. Χρειαζόταν να βρω πού ανήκω, ποιο είναι το τραγούδι, το οποίο με συγκινεί, είναι βίωμα μου, άκουσμα μου, και συνειδητοποίησα ότι πάντα ο δρόμος μου ήταν το αυθεντικό λαϊκό τραγούδι.

zoi papadopoulou 2

Είχατε την τύχη στην αρχή της καριέρας σας να συνεργαστείτε με σπουδαίους καλλιτέχνες. Σήμερα, παρακολουθώντας από απόσταση το ξεκίνημά σας τι είναι αυτό που σας έχει μείνει;

Το ταξίδι μου μέσα στον χώρο της μουσικής και του τραγουδιού είχε σταθμούς σπουδαίους, μεγάλους, οι οποίοι μου άφησαν αποτυπώματα, τα οποία με βοήθησαν να υπάρχω, με συνέπεια, δύναμη και πάθος.

Πώς βλέπετε την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί στον χώρο της μουσικής και του θεάματος γενικότερα;

Τα πράγματα διαφοροποιούνται συνεχώς, όπως και η ζωή μας, τρέχουν με ταχύτατους ρυθμούς, και σ’ αυτό μεγάλο ρόλο παίζει σίγουρα και η ανάπτυξη της τεχνολογίας. Υπάρχουν νέοι τρόποι να ακούσει κανείς μουσική, να έρθει σε επαφή με τον αγαπημένο του καλλιτέχνη, μέσω του διαδικτύου. Ίσως βέβαια με αυτόν τον τρόπο χάθηκε και η μαγεία το μυστήριο. Στην Ελλάδα βέβαια, νιώθω ότι πάντα θα έχουμε την ανάγκη να παρακολουθήσουμε μία μουσική ή θεατρική παράσταση και να νιώσουμε από κοντά, την συγκίνηση, την αγάπη και το πάθος που διέπει τον εκάστοτε καλλιτέχνη. Χαίρομαι γιατί βλέπω όσον αφορά στη μουσική, μία στροφή του κόσμου και στους πιο μικρούς χώρους, στα κουτούκια, στις μουσικές σκηνές, γιατί έχει ανάγκη να έρθει σε επαφή με το συναίσθημα του τώρα πιο πολύ από ποτέ.

Στις 23 Μαΐου θα εμφανιστείτε στην μπουάτ «Απανεμιά». Τι θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα;

Την Τετάρτη 23 Μαΐου θα συναντήσω ένα πολύτιμο μου φίλο, σπουδαίο πιανίστα Αχιλλέα Ουάστορ, στην ιστορική μπουάτ «Απανεμιά» και θα παρουσιάσουμε τραγούδια που αγαπάμε πάρα πολύ, αναπάντεχα, μεγάλων συνθετών, στιχουργών, αλλά και ξένα, με τη συνοδεία του Αχιλλέα, ο οποίος είναι ολόκληρη ορχήστρα, στον μαγικό αυτόν χώρο. Ανυπομονώ!

Κλείνοντας, για εσάς πότε έρχεται η Άνοιξη;

Η Άνοιξη μπήκε για τα καλά στη ζωή μου από την στιγμή που κατάλαβα ότι τα τραγούδι είναι όλη μου η ζωή. Οι φίλοι μου επίσης μου φέρνουν την άνοιξη, η οικογένεια μου, και ό,τι μικρό και καθημερινό.