Οι Scorpions στο Καλλιμάρμαρο - «Η φιλία είναι το πιο σημαντικό πράγμα για εμάς, η βάση πάνω στην οποία συνεχίζουμε» - Free Sunday
Οι Scorpions στο Καλλιμάρμαρο - «Η φιλία είναι το πιο σημαντικό πράγμα για εμάς, η βάση πάνω στην οποία συνεχίζουμε»

Οι Scorpions στο Καλλιμάρμαρο - «Η φιλία είναι το πιο σημαντικό πράγμα για εμάς, η βάση πάνω στην οποία συνεχίζουμε»

Στην Αθήνα βρέθηκαν δύο μήνες πριν την συναυλία τους στο Καλλιμάρμαρο, ο «frontman» Κλάους Μάινε και ο κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος των Scorpions Ρούντολφ Σένκερ.

Σε μία κατάμεστη αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών από εκπροσώπους του Τύπου και μέλη του ελληνικού Fan Club –οι τελευταίοι τους προσέφεραν δύο μπουκάλια κρασί λέγοντας ότι η μουσική τους είναι σαν «το παλιό καλό κρασί»-, μίλησαν για την βραδιά στις 16 Ιουλίου η οποία θα είναι ιδιαίτερη και ξεχωριστή αφού το θρυλικό συγκρότημα θα συμπράξει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (ΚΟΑ). Καθόλου τυχαίος άλλωστε και ο τίτλος «Once in a lifetime».

Rudolf Schenker stefanos tsialis Klaus Meine

Στη συναυλία θα ακουστούν αγαπημένα τραγούδια με συμφωνικό ήχο υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού και καλλιτεχνικού διευθυντή της ΚΟΑ Στέφανου Τσιαλή. Οι διασκευές θα είναι σχεδόν ίδιες με αυτές που είχε κάνει ο Κρίστιαν Κολονόβιτς για τη συναυλία που έδωσαν οι Scorpions με τη Φιλαρμονική του Βερολίνου.

«Δεν είναι ένα κονσέρτο αλλά ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός» τόνισε ο Κλάους Μάινε, προσθέτοντας ότι είναι «μια ξεχωριστή εμπειρία όχι μόνο για το κοινό αλλά και για εμάς τους ίδιους λόγω της συμμετοχής της ΚΟΑ και φυσικά του χώρου στον οποίο θα πραγματοποιηθεί».

Εδώ και δυο χρόνια σχεδιάζεται η συναυλία των Scorpions στο Καλλιμάρμαρο με τη συμμετοχή της ΚΟΑ. Η ιδέα ανήκει στον κ. Τσιαλή ο οποίος πιστεύει ότι «αποτελεί μία γέφυρα μεταξύ της κλασσικής και της ροκ μουσικής».

Klaus Meine Rudolf Schenker SCORPIONS PRESS05

«Τα διαφορετικά είδη μουσικής πρέπει να συναντώνται», σημείωσε ο Κλάους Μάινε, κάτι που βρήκε σύμφωνο τον κ. Τσιαλή αλλά και τον Ρούντολφ Σένκερ. Μάλιστα ο κιθαρίστας αναφέρθηκε στον πατέρα του ο οποίος ήταν λάτρης της φιλοσοφίας. «Ήρθαμε αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, για να δείξουμε σε όλο τον κόσμο ότι είμαστε εδώ, στη χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία. Από μικρό παιδί ο πατέρας μου που ήταν λάτρης της φιλοσοφίας, μου δίδαξε τον Πλάτωνα και τον Σωκράτη αλλά και την αξία μιας χώρας όπως η Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι Scorpions πιστεύουν στις μουσικές συναντήσεις και τις ξεχωριστές συνεργασίες. Για αυτούς η μουσική ενώνει και αυτό το μήνυμα θέλησαν να στείλουν. «Η μουσική ενώνει τους ανθρώπους. Είναι η διάλεκτος που φέρνει τους ανθρώπους κοντά, στα καλά και τα κακά είπε ο Κλάους Μάινε. «Μας ενώνει όχι μόνο με τους φίλους μας αλλά και μεταξύ μας και παρομοίασε την μπάντα με το σήμα των Ολυμπιακών Αγώνων. «Είμαστε σαν τους πέντε κρίκους. Τους βλέπω και νοιώθω ότι είμαστε κι εμείς δεμένοι μεταξύ μας». Και ποια λέξη θα χαρακτήριζε τους Scorpions; Η λέξη «φιλία», είπε δίχως δισταγμό. «Η φιλία είναι το πιο σημαντικό πράγμα για εμάς, η βάση πάνω στην οποία συνεχίζουμε».

Όσο για το τι τους αγχώνει; «Η ζέστη του Ιουλίου στην Αθήνα», είπαν χαριτολογώντας κλείνοντας τη συνέντευξη Τύπου.

Klaus Meine Rudolf Schenker SCORPIONS PRESS06

SCORPIONS «Once in a Lifetime»
ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟQ 16 Ιουλίου 2018
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21.00
ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ: 19.00
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
VIP ΚΑΤΩ 80€ / VIP ΑΝΩ 60€ / Α' ΖΩΝΗ ΚΑΤΩ 60€ / Α' ΖΩΝΗ ΑΝΩ 40€ / ΚΑΤΩ ΔΙΑΖΩΜΑ 40€ / ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑ 25€ / GOLD AΡENA 60€ / AΡENA 35€ / ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ-ΑΝΕΡΓΩΝ-ΠΑΙΔΙΚΑ ΑΡΕΝΑ 28€ & ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑ 18€
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: σε όλα τα καταστήματα PUBLIC, Ticket Services - Πανεπιστημίου 39, www.ticketservices.gr, tickets.public.gr, τηλεφωνικά στο 210 7234567