Matina: «Μου φαίνονται υπέροχα τα πράγματα στην Ελλάδα» - Free Sunday
Matina: «Μου φαίνονται υπέροχα τα πράγματα στην Ελλάδα»

Matina: «Μου φαίνονται υπέροχα τα πράγματα στην Ελλάδα»

Η 21χρονη Matina (κατά κόσμον Ματίνα Ζάρα) μας έρχεται από τον Καναδά για να κάνει καριέρα στην… Ελλάδα. Η εντυπωσιακή τραγουδοποιός και τραγουδίστρια εξηγεί το οξύμωρο.

Γεννήθηκες και μεγάλωσες στον Καναδά. Εκεί όπου –ανάμεσα σε άλλα μέρη– θέλουν να πάνε νέοι από την Ελλάδα για να βρουν δουλειά. Κι εσύ ήρθες εδώ για καριέρα. Θες να μας εξηγήσεις αυτό το οξύμωρο;

Ήταν κυρίως η μεγάλη μου αγάπη για την Ελλάδα που με έκανε να τα παρατήσω όλα στον Καναδά και να γυρίσω. Ένα ανεξήγητο πράγμα με έπιασε και με τη στήριξη της οικογένειάς μου ήρθαμε όλοι μαζί. Από μικρή, κάθε καλοκαίρι ερχόμασταν στην Ελλάδα και όταν επιστρέφαμε στον Καναδά, μου έλειπε αφάνταστα. Έτσι, ήθελα πια να ζήσω και να μπορέσω να δημιουργήσω στη χώρα μου. Να εμπνευστώ απ’ όλα αυτά που μου έλειπαν. Μου φαίνονται υπέροχα τα πράγματα εδώ. Σαν την Ελλάδα δεν υπάρχει πουθενά!

Ωστόσο, γράφεις στα αγγλικά…

Γράφω στα αγγλικά κατά κύριο λόγο, αλλά η αλήθεια είναι πως έχω γράψει κάποια τραγούδια και στα ελληνικά.

Μίλησέ μας για σένα… πώς ξεκίνησαν όλα.

Από πάντα με θυμάμαι να ασχολούμαι με τη μουσική. Στα 13 μου πήρα μια κιθάρα και έγραψα το πρώτο μου τραγούδι. Μέσα σε έναν χρόνο έγραψα τον πρώτο μου δίσκο, που κυκλοφόρησε στον Καναδά. Από εκείνη τη μέρα δεν έχω αφήσει κάτω την κιθάρα μου. Τρία τραγούδια του δίσκου κατέκτησαν τις ραδιοφωνικές συχνότητες του Καναδά και μου έδωσαν την ευκαιρία να αναγνωριστώ με τη δική μου μπάντα παίζοντας live στη χώρα. Μέσα από τη μουσική ξέσπασα κιόλας, γιατί μια περίοδο είχα χάσει κάποια δικά μου πρόσωπα κι εκεί βρήκα διέξοδο.

Στο σπίτι ο μπαμπάς και η μαμά τι μουσική άκουγαν;

Στο σπίτι οι γονείς μου άκουγαν πραγματικά τα πάντα… Από Metallica μέχρι Michael Jackson. Λατρεύουν τη μουσική και μεγαλώνοντας άκουγα διάφορα είδη μουσικής, όχι μόνο από αυτούς αλλά και απ’ όλα τα αδέρφια μου, καθένα από τα οποία έχει διαφορετικό γούστο.

Πώς θα περιέγραφες το στιλ σου;

Το στιλ μου είναι pop rock και μερικά τραγούδια που γράφω έχουν στοιχεία από άλλα είδη, π.χ. country, dance. Θα περιέγραφα το στιλ μου ως δυναμικό, μελωδικό «edgy pop».

Σκέφτηκες ποτέ να πας σε κάποιο talent show, που την τελευταία δεκαετία είναι πολύ δημοφιλή στο κοινό;

Αν και μου έγιναν προτάσεις να πάω σε διάφορα talent shows, δεν σκέφτηκα ποτέ να το κάνω. Θεώρησα ότι δεν ήταν για μένα. Ήθελα να γίνω γνωστή από τα δικά μου τραγούδια και τις live εμφανίσεις μου.

Ποιους Έλληνες καλλιτέχνες θαυμάζεις και ποιοι σε επηρέασαν (ξένοι);

Από Έλληνες καλλιτέχνες θαυμάζω πολύ τον Γιώργο Σαμπάνη, την Άννα Βίσση, τις Μέλισσες. Καλλιτέχνες που με επηρέασαν είναι οι Taylor Swift, Avril Lavigne, Ed Sheeran, Coldplay.

Τι είναι αυτό που αγαπάς στην Ελλάδα και δεν έβρισκες στον Καναδά και τι είναι αυτό που σου λείπει από τη ζωή στον Καναδά;

Αγαπώ το κλίμα, τη θάλασσα, την κουλτούρα, το φαγητό, τη νοοτροπία, τους ανθρώπους και τον τρόπο ζωής στην Ελλάδα. Από τον Καναδά μού λείπει η οικογένειά μου που μένει εκεί, οι φίλοι μου, και μου λείπει που οι άνθρωποι εκεί είναι λίγο πιο «ανοιχτόμυαλοι» σε κάποια θέματα.

Πού μπορούμε να ακούσουμε τα τραγούδια σου;

Μπορείτε να ακούσετε τα τραγούδια μου στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες, όπως YouTube, iTunes, Spotify.

Πού μπορούμε να σε δούμε αυτόν τον χειμώνα;

Αυτό τον χειμώνα μπορείτε να με δείτε στο ACRO, μαζί με τον Γιώργο Σαμπάνη, κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Επίσης, ετοιμάζομαι με την μπάντα μου να κάνουμε live εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα.