Μαχαιρίτσας - Πορτοκάλογλου υποδέχονται απόψε τον Διονύση Τσακνή - Free Sunday
Μαχαιρίτσας - Πορτοκάλογλου υποδέχονται απόψε τον Διονύση Τσακνή

Μαχαιρίτσας - Πορτοκάλογλου υποδέχονται απόψε τον Διονύση Τσακνή

Τρεις φίλοι ξανά μαζί, για να μοιραστούν μετά από χρόνια σε ένα flashback, κοινές πορείες και τραγούδια.
Δίπλα δίπλα με τις κιθάρες τους «προβάρουν» το ένα τραγούδι μετά το άλλο και συνωμοτούν γιατί τελικά «Φταίνε τα τραγούδια που μας πήραν απʼ το χέρι».

Ο αγαπημένος συνθέτης και ερμηνευτής, Διονύσης Τσακνής κάνει ποδαρικό στον Λαυρέντη και στον Νίκο, που με περισσή αγάπη θα τον υποδεχθούν στη σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου ως τον πρώτο αγαπημένο επισκέπτη τους για το 2019.

Δύο τραγουδοποιοί με παράλληλες διαδρομές σχεδόν τεσσάρων δεκαετιών συναντιούνται για πρώτη φορά στη σκηνή τουΓυάλινου Μουσικού Θεάτρου. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο, στις 22.30.

Από τη γενιά τους, την πρώτη γενιά της μεταπολίτευσης, είναι ίσως οι δημιουργοί με τη μεγαλύτερη διάρκεια και συνέπεια.
Έχοντας και οι δύο την αφετηρία τους στις αρχές της δεκαετίας του '80,
ο Νίκος Πορτοκάλογλου και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας άφησαν το στίγμα τους στη δεκαετία με τα δυο ιστορικά τους συγκροτήματα, τους Φατμέ και τους Τερμίτες, που είχαν τεράστια επίδραση στις επόμενες γενιές.

Από τη δεκαετία του '90 -που συνεχίζουν πια μόνοι τους- μέχρι και σήμερα δεν έχουν πάψει ποτέ να είναι ανήσυχοι και δημιουργικοί τόσο δισκογραφικά, όσο και συναυλιακά και έχουν συνεργαστεί με μια ευρύτατη γκάμα παλιότερων και νέων καλλιτεχνών.

Ποτέ όμως μεταξύ τους. Μέχρι σήμερα.

Αυτόν τον χειμώνα οι δύο καλλιτέχνες αποφασίζουν επιτέλους να ενώσουν τις δυνάμεις τους και οι παράλληλοι δρόμοι τους να συναντηθούν, δημιουργώντας μία μουσική παράσταση με τίτλο
"Τι έχει μείνει απ' τη φωτιά"

Η παράσταση αυτή είναι ταυτόχρονα απολογισμός αλλά και γιορτή, φόρος τιμής στις ετερόκλητες επιρροές τους αλλά και αναδρομή στις μεγάλες στιγμές της πορείας τους.

Τα τραγούδια των δυο δημιουργών θα διαδέχονται το ένα το άλλο σε μια ροή ραδιοφωνική. Σαν μια νοσταλγική, παιχνιδιάρικη και ανατρεπτική εκπομπή.

Μαζί τους μια ξεχωριστή παρουσία που εκπροσωπεί την νεότερη γενιά. Η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Μιρέλα Πάχου, στην πιο δημιουργική της φάση, η οποία θα δώσει το δικό της στίγμα στην παράσταση με τη φρεσκάδα της και φυσικά... με το κόκκινο ακορντεόν της.
Τέλος το έργο ολοκληρώνεται με ένα μικρό τιμητικό αφιέρωμα σε έναν αγαπημένο επισκέπτη.
Ο επισκέπτης αυτός άλλοτε είναι ένας καλλιτέχνης που έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Νίκο ή τον Λαυρέντη και άλλοτε κάποιος που υπήρξε γι αυτούς επιρροή και έμπνευση αλλά δεν έτυχε να συναντηθούν μέχρι τώρα. Το αφιέρωμα είναι ένα ξεχωριστό στιγμιότυπο στο δεύτερο μέρος της παράστασης όπου οι δύο οικοδεσπότες υποδέχονται τον επισκέπτη τους και όλοι μαζί φωτίζουν τις κορυφαίες στιγμές της διαδρομής του.

Είναι το κομμάτι του παζλ που λείπει για να ολοκληρωθεί μια παράσταση που ξεκινά με το καυτό ερώτημα
«Τι έχει μείνει απ' τη φωτιά;».

Συμμετέχουν
Steve Tesser: κιθάρα, τραγούδι
Αγάπη Διαγγελάκη: τραγούδι, γιουκαλίλι, μεταλλόφωνο

Μαζί τους οι:
Βύρων Τσουράπης: μπάσο, μαντολίνο, φυσαρμόνικα, τραγούδι
Ηλίας Λαμπρόπουλος: βιολί, τρομπέτα, κλαρίνο, μπουζούκι, τραγούδι
Άκης Αμπράζης: μπάσο, κρουστά
Δημήτρης Καλονάρος: τύμπανα, κρουστά
Φίλιππος Σπυρόπουλος: κρουστά, τύμπανα

Τον ήχο έχουν επιμεληθεί ο Γιώργος Καραγιαννίδης και ο Άκης Πασχαλάκης

Οργάνωση παραγωγής
Metrolive Productions Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 
360ο Entertainment Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Πληροφορίες

Ώρα έναρξης: 22:30

Τιμές
12 ευρώ με μπύρα ή κρασί στο bar
14 ευρώ με ποτό στο bar

25 ευρώ με ποτό στο τραπέζι
75 ευρώ φιάλη κρασί | 2 άτομα
150 ευρώ φιάλη ποτού | 4 άτομα

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ για τις ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ
10 ευρώ με μπύρα ή κρασί στο bar
150 ευρώ φιάλη ποτού | 6 άτομα