Ο Ross Daly και η Kέλυ Θωμά στο Θέατρο Ροές - Free Sunday
Ο Ross Daly και η Kέλυ Θωμά στο Θέατρο Ροές

Ο Ross Daly και η Kέλυ Θωμά στο Θέατρο Ροές

Ο Ross Daly και η Κέλυ Θωμά θα μας μεταφέρουν σε ένα μαγικό μουσικό κόσμο μέσα από τις συνθέσεις τους, που είναι επηρεασμένες από διάφορες παραδόσεις που έχουν κατά καιρούς μελετήσει. Ο ιδιαίτερος ήχος τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με κανένα συγκεκριμένο ιδίωμα, αλλά αποτελεί ένα κράμα από διαχρονικές και αρχαίες παραδόσεις μέσα από ένα νέο, δημιουργικό πρίσμα.

H τελευταία δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο LUNAR έχει αποσπάσει ενθουσιώδης κριτικές.

O Ross Daly και η Κέλυ Θωμά αποτελούν ένα εντελώς μοναδικό ντουέτο. Κεντρική θέση στο μουσικό τους κόσμο έχει η λύρα, ένα όργανο που συναντιέται σε πολλές μουσικές παραδόσεις των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου και βέβαια στην Κρήτη όπου ζούνε εδώ και πολλά χρόνια. Η μουσική που παίζουν ο Ross Daly και η Κέλυ Θωμά όμως δεν ανήκει σε καμία συγκεκριμένη τοπική η εθνική παράδοση. Συμπεριλαμβάνει μια πλούσια γκάμα επιδράσεων από πολλές και διάφορες διαχρονικές τροπικές παραδόσεις που ανταμώνουν αρμονικά σε ένα καινούριο είδος και άκουσμα που ο ίδιος ο Ross Daly ονομάζει Σύγχρονη Τροπική Μουσική. Αυτό το είδος όμως ελάχιστα μοιάζει με αυτό που συνήθως φανταζόμαστε όταν λέμε σύγχρονη μουσική. Ο ήχος της μουσικής αυτής βρίσκεται κάπου έξω από το καθορισμένο χρόνο όπου παλινδρομεί ανάμεσα σε αρχέγονα ακούσματα του μακρινού παρελθόντος και σε ήχους από το μέλλον.

Ο Ross Daly και η Κέλυ Θωμά, εμπνευσμένοι από μια βαθειά πίστη και αντίληψη περί της υπερβατικής και υπερπροσωπικής διάστασης των πανάρχαιων και αρχετυπικών τροπικών παραδόσεων της Ανατολής, έχουν μαθητεύσει κοντά σε κάποιους από τους σημαντικότερους εκπροσώπους αυτής της μουσικής. Στη συνέχεια όλη η γνώση που έχουν συγκεντρώσει από αυτές τις πηγές ενσωματώνεται σε δικές τους συνθέσεις που αντανακλούν την αντίληψή τους περί της ιερής φύσης της ίδιας της μουσικής.

Ross Daly: λύρα, τάρχου, ραμπάμπ, σάζι

Κέλυ Θωμά: λύρα

http://www.rossdaly.gr

http://www.kellythoma.com 

Ross Daly - Kέλυ Θωμά

LUNAR

11 και 12 Γενάρη στις 9.00μ.μ

Θέατρο ΡΟΕΣ

Ιάκχου 16, Γκάζι

κρατήσεις τηλεφωνικά:

καθημερινά 7-9 στο 210 -3474312

εισιτήρια : ταμείο 15 κανονικό , 12 φοιτητικό / ανέργων.

προπώληση: 12κανονικό,  10 φοιτητικό /ανέργων.

ticketservices.gr