Αγγέλα Σιδηροπούλου: «Οι “προκαταλήψεις” μένουν πια στο παρελθόν» - Free Sunday
Αγγέλα Σιδηροπούλου: «Οι “προκαταλήψεις” μένουν πια στο παρελθόν»

Αγγέλα Σιδηροπούλου: «Οι “προκαταλήψεις” μένουν πια στο παρελθόν»

Η Αγγέλα Σιδηροπούλου συστήθηκε στο ευρύ κοινό με το single «Εύθραυστον» που κυκλοφόρησε από τη Heaven Music, ενώ αυτές τις μέρες κυκλοφορεί και το δεύτερο single της, με τίτλο «Μια στάση μετά», που είναι και ο προπομπός του επερχόμενου album της. Σήμερα 6 Απριλίου θα βρίσκεται στον Σταυρό του Νότου club και μας εξηγεί πώς είναι να προέρχεσαι από πολιτική οικογένεια.

Αν σας ζητούσε κάποιος να συστηθείτε με ένα κείμενο 50 λέξεων, ποιο θα ήταν αυτό;

Δεν είναι εύκολο να μιλάς για τον εαυτό σου, τουλάχιστον για μένα. Φανταστείτε ένα μικρό κορίτσι να μοιράζεται ανάμεσα σε θεατρικά εργαστήρια και ωδεία. Μεγαλώνοντας, αποφοίτησα από τη δραματική σχολή του Γιώργου Αρμένη και παράλληλα έπαιζα στο πλευρό ενός τόσο μεγάλου ηθοποιού. Μετά ήρθε ο Ίψεν και ξαφνικά βρέθηκα στις «Τρωάδες» στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Συμμετείχα σε δύο πολύ σημαντικές ταινίες και σε μια σειρά. Ήρθε το παιδικό όνειρο, το musical, με την «EVITA», το «HAIR» και το «Jesus Christ Superstar». Παράλληλα, μέσω ενός δασκάλου και φίλου, του Χρήστου Θεοδώρου, που κυκλοφορήσαμε το «Καλοκαίρι Έρχεται», είχα την τύχη να γνωρίσω τον παραγωγό Νίκο Μακράκη και συμπορευόμαστε στη Heaven Music. Κυκλοφορήσαμε το «Εύθραυστον», θα κυκλοφορήσουμε πολύ σύντομα το «Μια στάση μετά» και αναμένονται, ελπίζω, όμορφα πράγματα.

Υποκριτική και τραγούδι. Πού εκφράζεστε καλύτερα;

Από μικρή ανακάλυψαν σ’ εμένα οι γονείς μου την τάση μου προς την τέχνη. Ξεκίνησα από πολύ νωρίς να εξασκώ και την υποκριτική και το τραγούδι. Δεν τα ξεχωρίζω, γιατί το ένα ζει από το άλλο. Σίγουρα υπάρχει διαφορετική προσέγγιση, αλλά έχω βρει τον τρόπο να υπάρχω και στα δύο. Και τα δύο απευθύνονται στο κοινό, στο να μεταφέρεις δηλαδή μηνύματα στον κόσμο, και αυτό είναι που πάντα με εξέφραζε και θα με εκφράζει.

sidhropoulou minΤι θα ακούσουμε στον Σταυρό του Νότου;

Θα ακούσετε γνωστά ελληνικά και ξένα κομμάτια σε pop-rock και jazz διάθεση. Και φυσικά τον Ησαΐα Ματιάμπα. Εσείς θα μας πείτε πώς σας φάνηκε.

Και η συνεργασία με τον Ησαΐα Ματιάμπα πώς προέκυψε;

Συνεργαστήκαμε στο «Jesus Christ Superstar» κι έτσι γνωριστήκαμε. Είναι ταλαντούχος και γεμάτος ενέργεια, ακομπλεξάριστος και ωραίος τύπος. Τα χνότα μας ταιριάζουν. Τον πήρα τηλέφωνο και του λέω «θα είμαι στον Σταυρό, θα έρθεις να μου δώσεις ενέργεια;». Και μου είπε «ναι». Τιμή μου και χαρά μου.

Μητέρα σας είναι η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα. Είναι πιο δύσκολο για μια γυναίκα να τα καταφέρει είτε στην πολιτική είτε στο καλλιτεχνικό στερέωμα;

Θεωρώ πως έχουν αρκετά κοινά αυτοί οι δύο χώροι. Δεν πιστεύω ότι ένας άντρας είναι πιο ικανός από μια δυναμική γυναίκα που ξέρει τι θέλει να κάνει. Αυτό μου το δίδαξε καλά η μαμά μου, η οποία μόνη της έχει καταφέρει με πολλή δουλειά μεγάλα επιτεύγματα και είμαι περήφανη γι’ αυτό.

Τι εφόδια πήρατε από την οικογένειά σας; Η ελληνική οικογένεια έχει ακόμα στεγανά όσον αφορά την τέχνη ως επαγγελματική οδό.

Στη δική μου δεν υπήρχαν τέτοια στεγανά. Όσο προχωράει ο καιρός, αυτές οι «προκαταλήψεις» μένουν πια στο παρελθόν. Υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι νέοι καλλιτέχνες που ακολουθούν αυτή την οδό. Η οικογένειά μου με στηρίζει αρκετά.

Βλέποντας τον λογαριασμό σας στο Instagram καταλαβαίνω πως τον ενημερώνετε και τον φροντίζετε. Είναι απαραίτητα τα social media σήμερα για έναν καλλιτέχνη; Γιατί;

Η αλήθεια είναι ότι σε σχέση με άλλους καλλιτέχνες, αλλά και φίλους, ακόμη και εκτός χώρου, δεν ασχολούμαι τόσο όσο η εποχή μας επιτάσσει. Σαφώς και είναι απαραίτητα τα social media, γιατί η περισσότερη δουλειά γίνεται μέσα από το διαδίκτυο. Καλό ή όχι, θα το δούμε.