Οι «Largo» σήμερα με «Τα Λάθη» στο Φεστιβάλ «Γιούργα». - Free Sunday
Οι «Largo» σήμερα με «Τα Λάθη» στο Φεστιβάλ «Γιούργα».

Οι «Largo» σήμερα με «Τα Λάθη» στο Φεστιβάλ «Γιούργα».

Τρία χρόνια μετά την πρώτη δισκογραφική τους δουλειά, οι «Largo» επιστρέφουν με «Τα Λάθη».

Το συγκρότημα από την Θεσσαλονίκη που μεταξύ άλλων το χαρακτηρίζει ο ηλεκτρικός ήχος με επιρροές από την παράδοση, θα παρουσιάσει ζωντανά τον δίσκο την Κυριακή 5 Μαΐου στο Κύτταρο Live, στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ «Γιούργα».

Ο Κώστας Αναγνώστου μίλησε εκ μέρους του συγκροτήματος στο Freesunday.gr.

largo 2a

Μόλις κυκλοφορήσατε το νέο σας album με τίτλο «Τα Λάθη». Πώς ήταν η μέχρι τώρα πορεία σας; Θεωρείτε ότι βρήκατε δυσκολίες που δεν περιμένατε;

Θεωρώ ότι μέχρι τώρα θα πρέπει να είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, γιατί είδαμε την δουλειά μας να αγκαλιάζεται και γιατί μας βοήθησαν κάποιοι άνθρωποι που πίστεψαν σε εμάς. Ο δεύτερος δίσκος επαναφέρει την χαρά της δημιουργίας και την ελπίδα να μπορέσεις να μοιραστείς αυτό το εγχείρημα με τον κόσμο. Πιστεύω ότι οι δυσκολίες που συναντάμε είναι κυρίως διαδικαστικές, αφού έχουμε να κάνουμε με τον συντονισμό εφτά ανθρώπων αλλά το θετικό είναι ότι κάνουμε καλή παρέα μεταξύ μας και υπάρχει συνεννόηση .

Αρκετά από τα κομμάτια σας είναι ορχηστρικά. Υπάρχουν φορές που οι στίχοι είναι «περιττοί»;

Νομίζω ότι απλά είναι δύο διαφορετικές εκφάνσεις της μουσικής. Ένα κομμάτι με στίχους έχει εννοιολογικό περιεχόμενο που εκφράζεται και με λόγια και με μουσική. Ενώ ένα ορχηστρικό κομμάτι σου δίνει όλο το συναισθηματικό περιεχόμενο χωρίς να χρειάζονται λέξεις. Είναι πιο κινηματογραφικό.

Στα τραγούδια σας γίνονται έντονες κοινωνικές αναφορές. Σε ένα από αυτά αναφέρεστε στην άνοδο του φασισμού. Γιατί η ταραχώδης κοινωνικά και πολιτικά εποχή δεν γέννησε περισσότερα τραγούδια άποψης και τοποθέτησης;

Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στον χώρο αυτό που αντιστέκονται στο τέρας του φασισμού είτε με τα τραγούδια τους και τους στίχους τους είτε με τις πράξεις τους γενικά, απλά δεν είναι ευρέως προβεβλημένοι. Δυστυχώς, είναι πιο εύκολο να πουλήσεις μίσος και να θρέψεις το τέρας.

Στο «Limbo» από το νέο σας δίσκο, είναι σα να συνομιλούν οι Doors με την παραδοσιακή μας μουσική. Ήταν μια ηθελημένη πρόκληση το ταίριασμα τους ή προέκυψε αβίαστα;

Προέκυψε αβίαστα γιατί φέρανε κάποιοι τις βασικές ιδέες του κομματιού αλλά δουλεύτηκε πολύ από όλους το κομμάτι στις πρόβες. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να προκύψουν πολλές ιδέες και να βγούνε στην επιφάνεια τα διαφορετικά ακούσματα που έχουμε. Γενικά δεν έχουμε περιορισμούς σχετικά με τα είδη που παίζουμε, γι’ αυτό και τα κομμάτια έχουν πολλά στοιχεία μέσα.

Τι θα παρουσιάσετε στην εμφάνιση σας στο Κύτταρο, στις 5 Μαΐου, στο πλαίσιο του «Γιούργια» Φεστιβάλ;

Φυσικά τα κομμάτια του καινούργιου δίσκου αλλά και της προηγούμενης δουλειάς μας, όπως επίσης και μερικές διασκευές από τραγούδια που αγαπάμε.

Ο ήχος σας έχει βαθιά ελληνικότητα αλλά είναι και εξαιρετικά σύγχρονος. Είναι στους στόχους σας να κάνετε εμφανίσεις στο εξωτερικό;

Μακάρι να προκύψει κάτι τέτοιο. Θα ήμασταν πολύ ευτυχείς να παρουσιάζαμε την δουλειά μας και στο εξωτερικό.

Οι Largo είναι:

  • Κωσταντής Παπακωνσταντίνου-ηλεκτρική κιθάρα, φωνή
  • Τάσος Κοφοδήμος-ακουστική κιθάρα, φωνή
  • Παύλος Μέτσιος- τρομπέτα, φωνητικά
  • Φίλιππος Φασούλας- κλαρίνο
  • Μανώλης Σταματιάδης- ακορντεόν, synth
  • Πάνος Βουλγαράκης-ηλεκτρικό μπάσο
  • Κώστας Αναγνώστου-τύμπανα

largo 3a

Εκτός από τους Λάργκο, στο φετινό «Γιούργια» θα εμφανιστούν οι Φώτης Σιώτας, Πέτρος Μάλαμας, Αλέξανδρος Κτιστάκης και το σχήμα Muchatrela Band.

Ώρα έναρξης: 18:00. Οι πόρτες ανοίγουν στις 17:00
Προπώληση: 5 ευρώ για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων, 6 ευρώ κατόπιν.
Τιμή εισιτηρίου στην πόρτα: 8 ευρώ
Κύτταρο live: Ηπείρου 48 & Αχαρνών. Τηλ. 210 8224134