Ο Περικλής Κανάρης στο Φεστιβάλ NOSTOS στο ΚΠΣΝ - Free Sunday
Ο Περικλής Κανάρης στο Φεστιβάλ NOSTOS στο ΚΠΣΝ

Ο Περικλής Κανάρης στο Φεστιβάλ NOSTOS στο ΚΠΣΝ

O ΄Ελληνας συνθέτης και ερμηνευτής Περικλής Κανάρης που ζει στη Νέα Υόρκη, θα δώσει συναυλία στην Αθήνα, στις 30 Ιουνίου 20:30μμ, στο πλαίσιο του καλοκαιρινού φεστιβάλ NOSTOS, στο ΚΠΣΝ.

Η συναυλία στην Αθήνα θα είναι το επιστέγασμα μιας σειράς συναυλιών που ο συνθέτης έδωσε το χειμώνα στη Νέα Υόρκη με τίτλο “Road to Athens”. Ο Περικλής Κανάρης αποκαλεί αυτές τις συναυλίες “σταθμό” για την καριέρα του καθώς εστιάζει σε πρωτότυπες μουσικές και παρουσιάζει για πρώτη φορά υλικό από δύο καινούργιες συλλογές τραγουδιών. Η πρώτη, εμπνευσμένη από κλασσικούς ποιητές όπως ο Κωνσταντίνος Καβάφης και ο T.S. Elliot και η δεύτερη από σύγχρονους. Η τελευταία περιέχει ανέκδοτα ποιήματα του Μάνου Ελευθερίου, όπως και Ελλήνων ποιητών της νεότερης γενιάς. Το ρεπερτόριο πλαισιώνεται και από τραγούδια άλλων συνθετών, Ελλήνων και διεθνών, που έχουν εμπνεύσει το συνθέτη στην πορεία του και παρουσιάζονται μέσα από τη δική του ενορχητρωτική ματιά.

Ο Περικλής Κανάρης πλαισιώνεται από τη μπάντα του που αποτελείται από  μερικούς από τους κορυφαίους μουσικούς της Νεοϋορκέζικης σκηνής, όπως οι Ben Butler (κιθάρα), Richard Hammond (μπάσσο), Peter Douskalis (κιθάρες, κρουστά, βοηθός διευθυντή), Gary Schreiner (ακορντεόν, αρμόνικα, πλήκτρα), Giancarlo DeTrizio (κρουστά, τύμπανα). Οι μουσικοί αυτοί έχουν συνεργασίες με σημαντικά ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής όπως οι Sting, Sir Elton John, George Michael, U2's Bono and the Edge, Stevie Wonder, Herbie Hancock, Annie Lennox, Joanne Osborne και πολλοί άλλοι. Στην Αθήνα ο Περικλής Κανάρης πλαισιώνεται από τους μουσικούς Γιώργο Καραγιάννη (μπουζούκι, λαούτο, τζουράς) και την Μαρίνα Κολοβού (τσέλο).