Γεράσιμος Ανδρεάτος: Υπάρχω σαν τραγουδιστής χάρη σε ανώνυμους φίλους - Free Sunday
Γεράσιμος Ανδρεάτος: Υπάρχω σαν τραγουδιστής χάρη σε ανώνυμους φίλους

Γεράσιμος Ανδρεάτος: Υπάρχω σαν τραγουδιστής χάρη σε ανώνυμους φίλους

Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος από τους σημαντικότερους λαϊκούς ερμηνευτές της νεότερης γενιάς, παρέα με το μπουζούκι του ανεβαίνει φέτος το Χειμώνα στη σκηνή των «Μουσικών Διαδρομών» όπου παρουσιάζει σημαντικά τραγούδια που έχει ερμηνεύσει στην πορεία του αλλά και τραγούδια που θα συγκινήσουν τους γνώστες του γνήσιου λαϊκού τραγουδιού.

Με αφορμή τις εμφανίσεις του ο Γεράσιμος Ανδρεάτος μίλησε στο freesunday.gr.

Αρχικά θα θέλαμε να μας πείτε λίγα λόγια για τις εμφανίσεις σας στις Μουσικές Διαδρομές.

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο μέχρι το Πάσχα θα με βρίσκετε στις «Διαδρομές». (Πατησίων 208). Με παρέα δύο πολύ σημαντικές νέες τραγουδίστριες, την Αγνή Καλουμένου και την Σταυρούλα Εσαμπαλίδη και μια εξαμελή λαϊκή ορχήστρα με μαέστρο τον Βαγγέλη Κονταράτο.

Με ποιο σκεπτικό φτιάξατε το πρόγραμμα που θα παρουσιάσετε;

Πρόκειται για ένα λαϊκό στέκι με ιστορία και φαντάζει ιδανικό για να υποδεχθούμε, να ψυχαγωγήσουμε και να διασκεδάσουμε τους θαμώνες που αναζητούν γνήσια λαϊκή διασκέδαση. Εντύπωση προκαλεί η ιδιαίτερη γνώση κάποιων θαμώνων γύρω από παλιά τραγούδια, τρόπους παιξίματος των μουσικών οργάνων κλπ. Είναι κάτι που δεν συναντάς συνήθως… Έτσι το πρόγραμμα περιέχει εκτός από τραγούδια από την δισκογραφία μου(Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια, Γκρεμός, Πρώτο φθινόπωρο, οι θάλασσες κλπ), πολλά χορευτικά, λαϊκά και παραδοσιακά και βέβαια «ψαγμένα» λαϊκά και κάποια ρεμπέτικα.

Ο τίτλος των παραστάσεών σας έχει τίτλο «Με μπουζούκια θα σου τραγουδήσω». Σήμερα, το λαϊκό τραγούδι είναι συνυφασμένο με το μπουζούκι;

Το λαϊκό τραγούδι είναι πάντα ένα με το μπουζούκι! Στα «χρυσά» αλλά και στα άγνωστα λαϊκά τραγούδια το μπουζούκι είναι πάντα το πρωταγωνιστικό όργανο.

Έχετε συμπληρώσει τρεις δεκαετίες στο τραγούδι. Τι κρατάτε;

Κρατάω όλα τα πρόσωπα με τα οποία συνεργάστηκα δισκογραφικά και επί σκηνής , αλλά κυρίως τους ανώνυμους φίλους που μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη για ελληνικό τραγούδι και που χάρη στους οποίους μπορώ και υπάρχω σαν τραγουδιστής. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους!

Κλείνοντας, σε δισκογραφικό επίπεδο τι να περιμένουμε;

Αυτές τις μέρες εκδίδεται από την GENERAL η συναυλία μου στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά που έγινε πριν τρία χρόνια με τη συμμετοχή των: Ελένη Βιτάλη, Πίτσας Παπαδοπούλου, Βασίλη Σκουλά, Δημήτρη Παπαδημητρίου, Παντελή Θαλασσινού, Βαγγέλη Κορακάκη και Φωτεινής Βελεσιώτου.