Χρήστος Θηβαίος: «Υποχωρώντας πάω μπροστά» - Free Sunday
Χρήστος Θηβαίος: «Υποχωρώντας πάω μπροστά»

Χρήστος Θηβαίος: «Υποχωρώντας πάω μπροστά»

Ο Χρήστος Θηβαίος παρουσιάζει από το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου και κάθε Σάββατο μέχρι τέλος Ιανουαρίου στη μουσική σκηνή Σφίγγα τις καλύτερες στιγμές του, από τους «Συνήθεις Υπόπτους» και τον «Άμλετ της Σελήνης» έως το «Σιδερένιο Νησί» και την καινούργια συνεργασία του με τον Χάρη Κατσιμίχα, ο οποίος, μετά από 10 ολόκληρα χρόνια απουσίας, μελοποίησε σπουδαίους ποιητές και εμπιστεύτηκε τον Χρήστο Θηβαίο να ερμηνεύσει αυτά τα νέα τραγούδια του, σε ένα άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει σύντομα με τον τίτλο «Από τους κήπους των ψιθύρων».

Ας ξεκινήσουμε με τη νέα σας συνεργασία με τον Χάρη Κατσιμίχα στα καινούργια του τραγούδια. Μοιάζει σαν το πιο φυσικό πράγμα, παρ’ όλα αυτά άργησε να συμβεί. Τι αντιπροσωπεύει για σας αυτή η συνεργασία;

Υποχωρώντας πάω μπροστά, που σημαίνει ότι αναλογιζόμενος όλα αυτά τα χρόνια της τραγουδοποιίας του Χάρη Κατσιμίχα και γενικότερα του Χάρη και του Πάνου Κατσιμίχα, προσπαθώ να βγάλω το εγώ μου και να προχωρήσω ως άνθρωπος και ως ερμηνευτής, αλλά και ως μαθητευόμενος τραγουδοποιός, και θεωρώ ότι δρασκελίζω αυτή τη στιγμή της ζωής μου ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια που μπορεί να έχει μπροστά του ένας άνθρωπος. Να προχωρήσω δηλαδή από την αυταρέσκεια στην ευγνωμοσύνη και στη δημιουργικότητα.

Και κάπως έτσι ενώνεται το Μπραχάμι των αδελφών Κατσιμίχα με τα Εξάρχεια, όπου μεγαλώσατε και εξακολουθείτε να κατοικείτε, και γίνεται παράσταση στη Σφίγγα. Τι περιλαμβάνει, λοιπόν, αυτή η διαδρομή;

Περιλαμβάνει από τα παιδικά-φοιτητικά μου χρόνια μέχρι την τραγουδοποιητική μου ωριμότητα. Την ευλάβειά μου ως ερμηνευτή στους συνθέτες που αγαπάω και θαυμάζω και το προσκύνημά μου στους ποιητές.

Υπάρχουν μέρη με ιδιαίτερο μύθο στην Αθήνα, όπως τα Εξάρχεια. Στη ζωή σας ποια μέρη έπαιξαν σημαντικό ρόλο;

Θα σας πω τη διαδρομή. Μπορεί και να ’ναι μια επόμενη παράσταση! Είναι: Μεταξουργείο - Εξάρχεια - Μπολόνια - Εξάρχεια - Μεταξουργείο - Εξάρχεια - Μπραχάμι.

Αρκετοί σημαντικοί καλλιτέχνες που ήταν κοντά σας έχουν φύγει, όπως η Αρλέτα και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας. Τι σημαίνει για σας ο χρόνος που περνά; Σας φοβίζει ή σας κινητοποιεί;

Ίσως, σε παρελθόντα χρόνο, και τα δύο. Σε παρόντα και μέλλοντα χρόνο, επειδή για να είμαστε άνθρωποι βασική προϋπόθεση είναι να είμαστε θνητοί, θα πω το εξής: καλύτερα που είπαμε αντίο παρά να μην είχαμε συναντηθεί ποτέ.

Αν έπρεπε να σας συστήσουν σε κάποιον που δεν σας γνωρίζει, με ποια τραγούδια ή δουλειές σας θα θέλατε να σας συστήσουν;

«Ημερολόγιο», «Μικρή Πατρίδα», «Αγάπη (Πόσο πολύ σ’ αγάπησα)», «Γυναίκα», «Άμλετ της Σελήνης», «Δεν είμαι άλλος», «Παλιός Στρατιώτης», «Σιδερένιο Νησί», «Ένας Άγγελος», «Γοητευμένοι απ’ το βυθό».

INFO

Χρήστος Θηβαίος

«Εξάρχεια - Μπραχάμι»

Συνοδοιπόροι: String Demons

Από το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου

και κάθε Σάββατο μέχρι τέλος Ιανουαρίου

Μουσική σκηνή Σφίγγα

Ακαδημίας & Ζωοδόχου Πηγής

(είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)

Τηλ. κρατήσεων: 211 4096149, 6987 844845

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ώρα έναρξης: 22:30

Είσοδος: €13 με μπίρα/κρασί