Πλήθος προσωπικοτήτων στην κηδεία του Θάνου Μικρούτσικου - Free Sunday
Πλήθος προσωπικοτήτων στην κηδεία του Θάνου Μικρούτσικου
Eurokinissi

Πλήθος προσωπικοτήτων στην κηδεία του Θάνου Μικρούτσικου

Το τελευταίο αντίο στον συνθέτη Θάνο Μικρούτσικο είπαν στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών πλήθος κόσμου, καλλιτέχνες και εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας.

Η πολιτική κηδεία του συνθέτη άρχισε με τη μουσική του -από τα ηχεία ακούστηκε πρώτα το «Για το φτωχό Μπέρτολτ Μπρεχτ», που έκανε τους παρισταμένους να ξεσπάσουν σε χειροκρότημα, και ακολούθησε το «Επτά Νάνοι», ένα από τα ελάχιστα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου που τραγούδησε ο ίδιος.

4994414

Τους επικηδείους εκφώνησαν  ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας (ο συνθέτης ήταν μέλος του κόμματος), ο Γιώργος Κιμούλης και ο στιχουργός Οδυσσέας Ιωάννου.

Παρόντες στην τελετή ήταν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο Γιάνης Βαρουφάκης και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. 

4994256

Νωρίτερα, στις 10.30 το πρωί, η σορός του Θάνου Μικρούτσικου εκτέθηκε σε προσκύνημα, παρουσία της συζύγου του Μαρίας Παπαγιάννη και των παιδιών τους Αλεξάνδρα και Στέργιο.

 4994478

Λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι έφτασε συντετριμμένος στην αίθουσα πολιτιών τελετών του Α' Νεκροταφείου ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

Την Τρίτη, η σορός του Θάνου Μικρούτσικου θα αποτεφρωθεί στη Ριτσώνα. Ευβοίας, όπου λειτουργεί το πρώτο αποτεφρωτήριο νεκρών στην Ελλάδα.